Kalev/Cramo sai kodusaalis oivalise võidu!

Foto: FIBA
Korvpall
30. november 2022, 21:29

KONONTŠUKI ŠÕU! Poolajal küüsi närinud Kalev/Cramo sai vinge võidu ja jõudis eurosarjas edasi (1)

Eesti tugevaim korvpalliklubi BC Kalev/Cramo läks enda viimasele mängule FIBA Europe Cupi alagrupiturniiril vastu teadmises, et Brindisi meeskonna vastu piisab edenemiseks ka 20punktilisest kaotusest. Pärast esimest poolaega tundus see piir ohtlikult lähedal, kuid lõpuks võeti hoopis oivaline võit!.

Avaveerand kulges minispurtide võtmes: Kalev alustas 5 : 0, itaallased vastasid 0 : 8 ja siis oli taas Kalevi kord, 7 : 0. Nõnda hoiti veerandaja lõpuks 17 : 15 eduseisu.

Mida vähem teisest veerandist rääkida, seda parem. Kulus rohkem kui neli minutit, enne kui Kalev sai kirja oma esimese korvi, et panna plaaster kümnesilmalisele verejooksule: tabloo näitas sel hetkel 19 : 25. Poolaja lõpuks oli seis kaks korda halvem: kaitseõnnestumistest innustust saanud külalised said Cramo kahurid vaikima ja skoor oli Brindisi kasuks 41 : 29.

12silmaline mahajäämus polnud katastroof, aga ohumärk ikkagi. Riietusruumis krutiti asjad aga paika – midagi konkreetselt välja tuua on raske, kui mitte kiita Martins Meiersi tegutsemist korvi all, aga need pallid, mis enne vastu rõngast ragistasid, lendasid taas sisse. Seitsme minutiga vähendati vahet poole võrra, kui korvi alt tabas Martin Dorbek ja veerandaja lõpuks oli kaotusseis kolmepunktiline 52 : 55. Tulekahju sai kustutatud.

Viimasel veerandil sai korraks Kalev seisu tasa: Wesley Van Beck, kes mängu peale proovis kaugelt kuuel korral, sai kirja ainsa tabamuse 60 : 60 viigiks. Ent siis tegid külalised taas kuuesilmalise vahespurdi ja tundusid eest minevat, sest vähem kui kaks minutit enne lõpusireeni näitas tabloo 66 : 72.

Mis on siinkohal oluline mainida: kui Cramo oleks mängu kaotanud 20 silmaga, olnuks nad kindlasti edasi. Kui Brindisi võitnuks Tallinnas vähemalt kahe punktiga, olnuks nad teisena samuti edasi. Ehk sisuliselt sobis skoor mõlemale.

Aga publik tuli Kalevile kaasa elama võiduootuses! Ja kodumeeskond ei vedanud alt: Artur Konontšuk tabas esmalt kolmese, noppis vahepeal kaks kaitselauda, siis sopsas kaks vabaviset ja lõpetuseks vormistas meie mees ära veel ka kiirrünnaku. Seda kõike minuti ja 16 sekundiga! 73 : 72.

Cramo resultatiivseim oli 17 silma visanud Meiers. Konontšuk lisas 16, Dorbek 15 (tänu 10 lauapallile ka topeltduubel) ja Van Beck panustas 13 punktiga.

Teine Europe Cupil madistanud Eesti korvpalliklubi, Pärnu Sadam kaotas 94 : 99 Fribourgile ja lõpetas oma alagrupis kahe võiduga viimasel kohal. Pärnakate parimana viskas Mihkel Kirves 17 punkti ja noppis kaheksa lauapalli.