Sisuturundus
8. detsember 2022, 09:00

Watch D nutikell igapäevaselt vererõhu ja südametöö jälgimiseks

Jõulukuu parima üllatusena nii tervisesõpradele kui neile, kes oma lähedastele jõulukinki otsivad, on tehnoloogiafirma Huawei toonud Eestisse uue nutikella, mis aitab mõõta tervisenäitajaid, EKG-d ja vererõhku. Vaata, mida uue nutikellaga veel teha saab!

Huawei uus Watch D mudel eristub teistest nutikelladest selgelt just uudse vererõhu mõõtmise võimaluse poolest, olles samas täisfunktsionaalne nutikell. See tähendab, et lisaks 70 treeningrežiimile ja tervisenäitajate mõõtmisele toetab Watch D mudel ka kõiki teisi tänapäevaseid nutikella funktsioone – olgu selleks teaduspõhine une jälgimine, südamelöökide sageduse kaardistamine, hapniku sisalduse mõõtmine veres, nahatemperatuuri muutuste tuvastamine või stressitaseme monitoorimine.

Vererõhu mõõtmine nutikella abil

Watch D kella teeb erakordseks see, et tegemist on esimese nutikella mudeliga, mis võimaldab reaalajas vererõhku jälgida ning saab tänu sellele kindlasti oluliseks igapäevaseks kaaslaseks paljudele kasutajatele, kellel ehk polegi varasemast veel nutikelladega kogemust olnud.

Vererõhu mõõtmisandmed muudab eriti täpseks just uudne riistvara, kus kõrge eraldusvõimega rõhuandur pakub vaid +/- 3 mmHg piires eksimisvõimalust. Samuti saab kella seadistada nii, et see vastavalt vajadusele ehk näiteks nii hommikul kui õhtul kindlal kellaajal vererõhku mõõdaks ning tulemused nii kella sisse kui sellega seotud Huawei Health terviserakendusse salvestaks.

Südamelöökide sageduse jälgimine oma randmelt

Tänu EKG ehk südame elektrokardiogrammi andurimoodulile toetab see nutikella mudel ka EKG andmete salvestamist ning kohest EKG aruannete loomist ja esitlemist kasutajale. Samuti toimub kellas pidev EKG seire, mis tähendab, et nii pea kui südame löögisagedus ei ole korrapärane, tuletab kell kasutajale meelde, et on tarvis teostada EKG kontrollmõõtmine.

_cuva

Tehniline abiline igapäevaseks tervise monitoorimiseks

Uus kellamudel on kasutaja jaoks justkui virtuaalne assistent, kes toetab tervislikke eluviise ning võimaldab kella abil tuvastada mitmete tervisehädade põhjuseid. Näiteks aitab kella abil vere hapnikusisalduse monitoorimine selgitada välja põhjuseid, mis väljenduvad väsimuse, kehva mälu või muude sümptomitega, mõjudes rängalt meie enesetundele. Nutikella sisse ehitatud andurid annavad ülevaate ka keha temperatuuriga seotud muutustest, mis võivad samuti üsna kiirelt mõnele terviserikkele viidata. Teaduslik unejälgija suudab aga tänu sisseehitatud algoritmidele kaardistada erinevaid unetsükleid ning anda nõu, kuidas kvaliteetsem uni saavutada. Samuti aitab kell tuvastada erinevate näitajate koosmõjul liigset stressi ning annab nõu selle leevendamiseks. Ning nagu igale korralikule nutikellale omane, on ka Watch D mudelil treeningprogrammid, mille hulgas on üle 70 erineva režiimi, et igaüks saaks endale sobivaima valida ja selle abil oma treeningu kulgemist ning tulemusi mõõta.

Toeta oma lähedasi nende tervise edendamisel

Uue Watch D mudeli eelis uute kasutajate jaoks on kindlasti asjaolu, et kella saab kasutada ka ilma nutitelefonita – selleks on see vaja vaid esmasel kasutusel paika seadistada ning ülejäänud ajal see nutitelefoniga sidumist ei vaja. Sealjuures sobivad aga mudeliga klapitamiseks kõik operatsioonisüsteemid – olgu tegemist Huawei enda telefoniga või hoopis Androidi või iOS platvormi kasutava seadmega.

Nädal aega kestev aku

Huawei Watch D nutikella aku peab ühe laadimiskorraga vastu koguni 7 päeva ja võimaldab seadet pidevalt randmel kanda, ilma et kasutajal oleks tarvis seda sageli laadida. Seega on uus mudel eriti hea lahendus kõigile kasutajatele või nende lähedastele, kelle jaoks on oluline igapäevaselt oma tervist monitoorida ning sel moel oma näitajatest kiiresti hea ülevaade saada ning vajadusel tulemusi arstiga arutada.

Hoolitse oma tervise eest nutikalt!