Cristiano Ronaldo palkamine oli üks näide, kuidas Juventus raha põletas. Muide, Zlatan Ibrahimović oli mängija, kes 2006. aastal eelmise suure skandaali ajal otsustas Torinost lahkuda.Foto: Massimo Pinca / Reuters / Scanpix
Jalgpall
21. jaanuar 2023, 09:43

ÕL ARHIIV | VANADAAM PLINDRIS! Torino Juventuse võimuladvik saadetakse kohtu alla

Et Torino Juventuses pole asjad kõik korras, näitab juba Serie A tabel, kust vanadaami leiab alles kolmandalt realt, kümme silma liider Napolist maas. Tegelikult on suuremad hädad hoopis väljaspool jalgpallimuru – ning need on kriminaalset laadi!

Esimesed karistused käes: Juventust karistati liigas 15 miinuspunktiga. Lisaks määrati jalgpallis tegutsemise keeld klubi eestvedajatele: endine spordidirektor Fabio Paratic ei tohi alaga seotud olla kaks ja pool aastat, endine esimees Andrea Agnelli ja tegevjuht Maurizio Arrivabene kaks aastat ning endine asepresident Pavel Nedved kaheksa kuud. Õhtuleht taasavaldab sel puhul loo, mis ilmus esmakordselt 1. detsembril.

Selle nädala alguses, kui kogu jalgpallimaailma pilgud olid suunatud Katari, kus MM-finaalturniiril selgusid esimesed kaheksandikfinalistid, teatas Juventuse klubi võimuladvik tagasiastumisest. „Arrivederci!“ ütlesid nii tosin aastat klubi juhtinud Andrea Agnelli, asepresidendist elav vutilegend Pavel Nedved, endine Ferrari vormelimeeskonna pealikust tegevjuht Maurizio Arrivabene ja kogu ülejäänud juhatus.

Eks sellisele sammule leiaks ka jalgpallilisi põhjuseid: viimased aastad on koduliigas aia taha läinud, sest nii 2021 kui ka 2022 lõpetati alles neljandal kohal ja tänavugi kipub tiitel püüdmatuks jääma – kuigi hooaeg pole veel poolegi peal ja on teadmata, kuidas talvine MM mõjutab mängijate klubidesse naasmist.

Aga olgem ausad, keda see sport ikka huvitab! Jalgpall on tänapäeval äri ja just rahaga sahkerdamises peituvad ka Juventuse skandaali juured.

Edasi lugemiseks: