Maik-Kalev Kotsar.

Foto: Pa Images / Scanpix
Korvpall
2. detsember 2022, 08:41

VIDEOD | Kotsar ja Baskonia võitsid Euroliigas, Kullamäe tegi karjääri parima mängu Eurocupil (1)

Euroopa kahes tugevamas korvpallisarjas maitsesid eestlaste koduklubid võidurõõmu: Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste tiim Baskonia alistas Euroliigas Milano Olimpia, Kristian Kullamäe ja Lietkabelis said meie mehe vedamisel Eurocupil jagu Cedevitast.

Baskonia alustas kodusaalis hea hooga ning avaveerand võideti 15 punktiga 24 : 9. Järgmise kahe veerandiga suutsid külalised kuue punkti võrra lähemale saada, kuid otsustava perioodi seitsmepunktine võit tähendas seda, et lõpuks alistas Baskonia Milano tiimi 78 : 62.

Baskonia meeskonnas üht suurt punktimasinat esile ei kerkinud, vaid skoori tehti üsna võrdselt. Darius Thompson viskas parimana 15 silma. Maik-Kalev Kotsar kogus 22 minutiga 7 punkti (kahesed 3/7, vabavisked 1/4), hankis 9 lauapalli ja blokeeris ühe vastaste pealeviske. Sander Raieste platsile ei pääsenud.

6 võitu ja 5 kaotust kogunud Baskonia on Euroliigas kaheksandal kohal, juhib Istanbuli Fenerbahce, kes võitnud 9 ja kaotanud vaid 1 mängu.

Eurocupil viskas Kristian Kullamäe ülepaltsimehena 24 punkti (kolmesed 4/4, kahesed 5/8, vabavisked 2/2), hankis 6 lauapalli ja jagas 7 resultatiivset söötu ning Lietkabelis alistas kodusaalis Cedevita Olimpija 104 : 98. Nii punktisaak, lauapallid, korvisöödud, neli tabatud kolmest, viis tabatud kahest kui ka efektiivsusnäitaja (PIR) 28 tähistasid Kullamäe karjääri parimat mängu Eurocupil. PIRi järgi oli Kullamäe kuuenda vooru teine-kolmas mees, parema esituse tegi vaid Pariisi keskmängija Ismael Kamagate, kelle PIR oli lõpuks koguni 41.

Eraldi videot Kullamäe sooritustest vaata SIIT!

Lietkabelis on kuuest mängust võitnud pooled, millega ollakse A-alagrupis kuuendal kohal.