VABADUSE VÄRV: Oksana Tanditi (vasakul) kapselkollektsioonis domineeris vabaduse ja lootuse värv valge, sekka kuldset, mis sümboliseeris Ukraina viljapõldusid. Esitlusele saabunud moehuvilised särasid samuti kaunites tualettides.

Foto: Kollaaž (5 x Kalev Lilleorg)
Galeriid
2. detsember 2022, 11:00

GALERII | Ukraina juurtega Oksana Tandit pühendas piduliku kollektsiooni sünnimaa võidulootusele: „Kevadel ei suutnud ma midagi uut luua, kõik tundus mõttetu.“

Ukrainas sündinud Oksana Tandit esitles Tallinnas vabadusmuuseumis Vabamu oma kapselkollektsiooni „Võit“. Tema valgetes ja kuldsetes toonides kollektsioon kandis endas aastalõpusära ja helgust, olles pühendatud Ukraina võidulootusele. „Valge on vabaduse ja lootuse värv ja kuldne tähistab Ukraina viljapõlde,“ sõnab Oksana, kes pani kolm komplekti heategevuslikult oksjonile, mille tulud lähevad hädaabipakkide soetamiseks ukrainlastele.

Vabamus valitses neljapäeva õhtul tõeliselt liigutav meeleolu, kui Oksana Tanditi modellid astusid mööda must-valget spiraali Ukraina rahvamuusika saatel, mida mängis imekaunis duett Olena ja Ljudmila esituses, taustaks rahvapillid banduura ja domra.

Edasi lugemiseks: