Kristjan Ilves ei lennanud ka Lillehammeris nõnda nagu ise oleks ilmselt soovinud.

Foto: Flawia Krawczyk
Talisport
3. detsember 2022, 16:46

Hüppekindlust otsiv Ilves tõusis suusarajal kümnendaks (3)

Talispordikarusell on kolinud Soomest Norra – sel nädalavahetusel on kavas võistlused Lillehammeris: kahevõistlejad hüppavad laupäeval väikeselt, pühapäeval suurelt mäelt ning järgneb 10kilomeetrine suusasõit. Täna tuli Kristjan Ilves kümnendaks.

Möödunud nädalal Rukal peetud võistluste ajal tunnistas Ilves Õhtulehele, et on hüppemäel hädas ja rabistab seal hetkel liialt palju. Tundub, et lahendust probleemidele pole meie mees leidnud ka Lillehammeri võistluseks.

Reedese PCRi tulemus täielikus tuulevaikuses oli Ilvesel 93 meetrit, mis andis alles 14. koha. Laupäevasele võistlusele eelnenud proovihüpe oli õhkõrna vastutuule toel veidi pikem, 96 meetrit, kuid seegi oli alles kaheksas tulemus. Võrdluseks: Jarl Magnus Riiber hüppas kaks poomi madalamalt 100,5 meetrit.

Ilvese võistlushüpe oli tema proovivoorust pool meetrit napim, kuid ka madalamalt poomilt. Seega selline ei-liha-ega-kala sooritus. Üldises paremustabelis tähendas hüpe ja kaasnenud 124.8 silma aga alles 14. kohta. Kõige kaugemale lendas norrakas Jens Luraas Oftebro, 99 meetrit ja 140.4 punkti – temast sai Ilves lähte minut ja kaks sekundit hiljem koos Stefan Retteneggeriga. Vahetult meeste ees oli veel Christian Deuschl ning kuus sekundit hiljem stardib Eric Frenzel.

Oftebrod hakkas samas taga ajama Ryota Yamamoto (samuti 99 meetrit, aga kerge vastutuul) kolme sekundi kauguselt ning Mario Seidl oli kaheksa sekundit maas. Kahevõistluse valitseja Riiber oli hüppemäel neljas, ja startis 22 sekundit koondisekaaslasest hiljem.

Suusarajal sai Ilves pikalt liikuda suures pundis, mis lõpuks jagas välja kohad kolmandast 15. positsioonini. Lõpuks finišeeris Ilves pundi keskel ja võitles välja kümnenda koha. Võidu noppiski Oftebro, kes edestas 9,5 sekundiga Riiberit ning kolmandaks tuli Vinzenz Geiger.

Murdmaasuusatamises oli laupäeva hommikul Lillehammeris kavas vabatehnikasprindi kvalifikatsioon ning seal ainsana kaasa löönud eestlannadel põhjust rõõmustamiseks ei leidunud: 54 startija seas sai Keidy Kaasiku 47. ja Kaidy Kaasiku 52. koha. Kaotust kiireim olnud Emma Ribomile (3.15,90) kogunes õdedel vastavalt 15,88 ning 19,93 sekundit.