Pelele mõeldakse ka Kataris toimuval MMil - kohalikud kõrghooned – pildil „tõrvikuhotell“ – said mehele tervist soovivad sõnumid.

Foto: Hamad I Mohammed / Reuters / Scanpix
Jalgpall
4. detsember 2022, 09:43

Brasiilia meedia: vutilegend Pele saab elulõpuravi

Jalgpallilegend Pele päevad siin ilmas on loetud, väidab Brasiilia meedia.

Samal ajal kui kogu jalgpallimaailm jälgib Kataris toimuvat, saabuvad kurvad uudised Brasiiliast: vähiga võitlev kolmekordne maailmameister Pele on taas haiglas.

„Minu sõbrad, tahan hoida kõiki rahuliku ja positiivsena,“ andis Pele enda tervise kohta ühismeedias infot. „Olen tugev, täis lootust ja järgin oma raviplaani nagu tavaliselt. Tahan tänada kõiki arste ja õdesid mulle pakutava ravi eest. Mul on kõvasti usku Jumalasse ja kõik toetussõnumid, mis üle maailma minuni jõuavad, hoiavad mind energilisena. Ja ka MMil Brasiilia vaatamine!“

Pele ja temalähikondsed üritavad praegusest seisust maalida võimalikult rõõmsat pilti: et mullu soolevähiga operatsioonil käinud vutilegend saab lihtsalt plaanilist ravi ja midagi erilist ei toimu. Seekord sattus 82aastane mees haiglasse hingamisteede hädade tõttu, aga tegu olla lihtsalt rutiinse igakuise visiidiga ja tema seis on stabiilne.

Samas kirjutab Brasiilia meedia ka kurvemat juttu: et keemiaravi enam mõju ei avalda ning seetõttu pakutakse Pelele edaspidi ainult elulõpuravi – ehk leevendatakse sümptomeid, mitte ei ravita enam haigust ennast.

Kolmekordse maailmameistri tervis on teemaks ka Kataris. „Oleme väga kurvad kuuldes, et ta on haige, aga soovime talle head. Mitte ainult mina vaid kogu Inglismaa koondis. Ta on inspiratsiooniks ja lihtsalt imeline inimene,“ vahendab BBC Harry Kane’i sõnu.

„Palvetan kuninga eest,“ säutsus samas Prantsusmaa superstaar Kylian Mbappe.