Rene Zahkna päev läks esimesse tiiru, kus jäid üles kaks märki.

Foto: Hendrik Osula
Talisport
4. detsember 2022, 16:13

TALISPORDIPÄEV: Zahkna tegi ühe puhta tiiru, Ilves langes suusarajal teise kümne keskele (2)

Lumine nädalavahetus lõppeb: Lillehammeris olid pühapäeval stardis kahevõistleja Kristjan Ilves ning murdmaasuusatajad, Kontiolahtis pidasid lasesuusatajad jälitussõite.

Kahevõistleja Ilves lendas Lillehammeri suurelt mäelt 133,5 meetri kaugusele ning startis murdmaasõidule 11. kohalt.

Eile väikse mäe võistlusel 10. lõpetanud Ilves lõikas pühapäeval lõivu ühest võistluse kõige tugevamast vastutuulest: protokolli kanti 0,83 meetrit sekundis. Selle toel lendas Ilves eelmainitud 133,5 meetrit ja sai korralike stiilipunktide toel kirja 126,2 silma. Suusarajal tähendab see parimatele kaotust 1.36

Hüppevõistlusel olid kolm meest eraldi klassist: pikima õhulennu, 140 meetrit, tegi Jarl Magnus Riiber ja seda Ilvesest kahe poomiastme võrra madalamalt. Mario Seidli hüppel oli pikkust meetri võrra vähem, kuid temagi hüpe tuli norrakast kõrgemalt poomilt ja seetõttu läheb Seidl viiekilomeetrisele suusasõidule 16 sekundit hiljem. Jens Luraas Oftebro (138,5 meetrit) startis suusarajale 28 sekundit koondisekaaslasest maas. Ülejäänud kahevõistlejate kaotus oli minut või rohkem.

Hüppevõistluse tulemused:

Murdmaarajal oli Riiber omaette klassist ja kasvatas edu teisena lõpetanud Oftebro ees lõpuks 47,5 sekundiliseks. Kolmanda koha noppis tänu tugevale lõpuspurdile olümpiavõitja Vinzenz Geiger, kes edestas kõige napimalt kaasmaalast Johannes Rydzekit. Pikalt suures pundis suusatanud Ilves jäi viimasel ringil teistest maha ja langes lõpuks 15. kohale. Kaotust Riiberile 1.45,5.

Murdmaasuusatajatel on pühapäeval Lillehammeris kavas pikemad ühisstardist klassikasõidud. Keidy Kaasiku pudenes 20 kilomeetri distantsil peagrupist neljanda kilomeetri paiku ning lõpetas 42. kohal. Kaotust võitjale kogunes 3.59,6.

Esikoha teenis Frida Karlsson, kes edestas lõpuspurdis Tirill Udnes Wengi 0,6 sekundiga. Kolmas oli Ebba Andersson (+1,2).

Meeste 20km distantsil pidas Alvar Johannes Alev peagrupis vastu 13 kilomeetrit. Finišijoone lõpetas ta 49. kohal, kaotust võitjale Paal Golbergile kogunes 1.18,1.

Golberg edestas lõpuspurdis koondisekaaslasi Sjur Røthet ja Martin Løwstrøm Nyenget vastavalt 0,9 ja 1,1 sekundiga. Üldse mahtusid esikümnesse kaheksa norrakat.

Laskesuusatajad lõpetavad enda pika nädala Kontiolahtis jälitussõitudega: meestest kaitses enda eilset sprindivõitu Johannes Thingnes Bø ja seda vaatamata kolmele trahviringile. Tiirudes kahel korral eksinud Sturla Holm Lægreid kaotas lõpuks 19,2 sekundiga. Ainsa Eesti mehena jälitussõitu pääsenud Rene Zahkna eksis tiirudes kokku neljal lasul ja andis paar kohta ära, lõpetades 54. kohal (+5.38,3).

ERRile antud usutluses võttis Zahkna nädala kokku: „Individuaal oli justkui lubav, just sõidu mõttes. Hooaja algul on mul tegelikult iga aasta päris kehvad sõiduajad. 60 ja 62 olid need [Kontiolahti] individuaalis ja sprindis, mis enda taset teades ei ole kõige hullem. Laskmise poolelt täna jälitussõiduga seda rikkusin, aga statistiliselt poolelt oli okei.“

Naiste jälitussõidu kohta saab lugeda siit.

Laskesuusatamise meeste jälitussõidu tulemused (klikka pildil):