Foto: Hendrik Osula
Talisport
4. detsember 2022, 16:02

Kontiolahti viimane võit läks Prantsusmaale, Külm ebaõnnestus: „Kahjuks ei saanud täna hakkama.“

Hooaja esimene laskesuusatamise MK-etapp sai lõpu põneva naiste jälitussõiduga, kus noppis võidu prantslanna Julia Simon, kes edestas viimasel ringil Dorothea Wiererit. Ainsa eestlannana rajal olnud Susan Külm langes lõpuks punktikohalt 51. kohale.

Esimese tiiru järel haaras ohjad MK-sarja üldliider Lisa Vittozzi, kes kasutas ära eilse võitja Lisa Theresa Hauseri ühe eksimuse. Hauser jätkas teisena, kolmandaks kerkis Vittozzi kaasmaalanna Wierer. Külmal jäi avatiirus üles üks märk ning 1.33 kaotus andis talle 38. koha.

Teisest tiirust läksid korraga minema viis naist – Vittozzi, Wierer, Hauser, Emma Lunder ja Julia Simon. Suusarajal end liidrite sekka sõitnud Elvira Öberg pidi minema trahviringile ja järgmised naised kaotasid liidritele juba enam kui 20 sekundiga. Külm eksis taas korra ning teisest tiirust lahkus ta 45. positsioonil, kaotust 2.18.

Kolmanda tiiruga langes mängust välja eilne võitja Hauser, kes eksis kahel korral. Ülejäänud neli naist lasid kõik märgid alla ja edu Marketa Davidova ning Elvira Öbergi ees oli jätkuvalt enam kui 20 sekundit. Külm eksis selles tiirus lausa kahel korral ning langes 50. positsioonile.

Viimasest tiirust pääsesid puhaste paberitega Simon ja Wierer, aga väikse edu sai sisse prantslanna, kes pääses rajale kolm sekundit varem, Lunder ja Vittozzi pidid minema ühele trahviringile. Viimasel ringil võidusõiduks enam ei läinud ning Simon ainult kasvatas vahet. Külm potsatas päeva lõpuks viie trahviga lõpuks 39. kohalt 51. positsioonile ning kaotust kogunes 5.13. Suusaaegu arvestades näitas Külm 54. tulemust ja kõige kiiremini liikund Elvira Öbergile kaotas ta 2.06.

„Kahjuks läks täna niimoodi. Ei saanud hakkama. Suusasõidus ootasin natuke paremat tunnet,“ tunnistas Külm finišijärgses intervjus ETV-le. „Eks punkte oleks võinud sel nädalal rohkem koguda, aga üldiselt olen laskmisega rahul. Lähme edasi - talv on veel pikk ja võimalusi on.“