Jose Gimenez (vasakul) ja Edinson Cavani (kaptenipaelaga) olid pärast alagrupiturniiri viimast mängu püha viha täis.

Foto: REUTERS / SCANPIX
Jalgpalli MM
5. detsember 2022, 13:04

VIDEO | FIFA ametnikku küünarnukiga pähe löönud uruguaylast võib oodata pikk mängukeeld

Uruguay jalgpallikoondise keskkaitsja Jose Gimenez võib saada 15 mängu pikkuse keelu, sest lõi pärast MMi alagrupiturniiri viimast mängu FIFA ametnikku küünarnukiga pähe.

Tõsi, see lause kõlab hirmsamalt kui juhtum ise. Allnähtava video põhjal jääb mulje, et löök on juhuslik, sest tegelikult üritab maruvihane Gimenez murda läbi inimmassi peakohtunik Daniel Sieberti juurde.

Gimenezi ja teiste uruguaylaste pahameele põhjuseks on Edinson Cavani kukutamise eest 90+3. minutil andmata jäänud penalti (nende hinnangul), millest võinuks sündida Ghana vastu 3 : 0 värav, mis viinuks nad alagrupist edasi. Kes ei mäleta, siis Uruguay kogus Lõuna-Koreaga võrdselt neli punkti. Kuivõrd mõlemal oli väravate vahe null, pääses Aasia riigi koondis edasi tänu kahele enam löödud väravale.

Pärast kohtumise lõppu asus Uruguay koondis kambakesi kohtunik Siebertit piirama. Nii Cavani kui ka Gimenez teenisid oma lõpuvilejärgse käitumise eest kollase kaardi, kuid Inside the Games juhib tähelepanu, et Gimenezit võib tolle küünarnukilöögi eest oodata palju karmim karistus. Obaduse saanud mees on FIFA võistluste direktor Elkhan Mammadov.

Kui juhtumist raporteeritakse ning Mammadov loetaks mängu ametnikuks, võib Gimenezit oodata FIFA distsiplinaarkoodi artikli 12 järgi 15 mängu pikkune võistluskeeld. Kui Mammadovit ei peeta mängu ametnikuks, võib keeld olla minimaalselt kolme mängu pikkune.

Tõsi, veel nelja mängu pikkune keeld võib Gimenezit oodata ka kohtunike sõimamise eest.

„Nad on kõik vargad ja l**apojad,“ karjus Gimenez hispaania keeles kaamerasse.

Kas potentsiaalne keeld rakenduks vaid koondisemängudes või ka Madridi Atleticos, pole praegu selge.

Cavanilt sai oma koosa ka televiisor, millest peakohtunik käib VARi kutsel videokorduseid vaatamas.