Eesti uudised

Kuidas läheb ukrainlastel eestikeelsetes koolides? „Kui nad teavad, et tahavad kodumaale naasta, siis ärme piina neid!“ (7)

LISA KOMMENTAAR

Klikitõmbits6. detsember 2022, 01:37
Laste edust on juttu viies lõigus, aga lõpus on Pääsküla kooli õpetaja ettepanek kahes lõigus. Sellest loo pealkiri - muidu ei huvitaks lugejat ukraina lapsed. Õpetaja teab, et õppimine on piin ja parem on seda teha vähem kui venelased oku-aladel.
nad siiski5. detsember 2022, 16:18
võiksid mõelda tõesti tagasipöördumisele - liiga koormav juba .
mõtlemisest on vähe abi5. detsember 2022, 17:09
ollakse seal, kus hea.
maamiis5. detsember 2022, 19:09
Kuhu nad pöörduvad tagasi!? Venelased on ju elu seal võimatuks teinud! Uudiseid üldse ei loe?
tahtmine on taevariik5. detsember 2022, 15:00
Ei lähe nad kuhugi ja keeleseadus on kõigile, rääkigu, mida tahes. Sama hakkavad nõudma ka venelased. Lastetoetus on laes, milleks minna.
Aitab.5. detsember 2022, 18:03
Igas teises riigis tuleb kohalik keel selgeks õppida.ei jahu ei norrakas ega ka soomlane kellegagi vinnekeelt.asjad tuleb ise ajada ja kohalikus keeles.pole kellegi kohustus nendega vinnekeeli plögiseda.kui see ei ole kiusamine ei Norras ega ka Soomes ja mujalgi siis pole see seda ammuilma ka siin orjariigis.tehke endile asi selgeks.igas riigis oma keel.tahavad olla õpigu keel selgeks.sama ka Norras ja soomes.vot nii.pole vaja mulaga debilsudi.ajud,ajud tööle.
e.5. detsember 2022, 14:16
Kõik ukrainlased sõidavad sõja lõpuks koju! Seniks õppigem vanadelt eestlastelt: "Helga Merits on teinud palju uurimistööd 4000 sõjapõgeniku, seal hulgas tema perekonna kohta, kes lahkusid Eestist 1944. aastal. Pagulased maandusid Geislingenis, põgenikelaagris Saksamaal, millest kujunes välja väike Eesti oma koolide, töökodade, postkontori, haigla, ajaleheagentuuri, teatri, orkestri ja kooridega. Nende püüd toime tulla, üle saada raskustest ning luua positiivne tulevik toob välja paralleele praegu kõneainet pakkuva põgenikekriisiga Euroopas."