Putin (keskel) Kertši silda inspekteerimas.Foto: AP/Scanpix
Maailm
6. detsember 2022, 00:20

SÕJAKOKKUVÕTE | Putin keelustas „homopropaganda“ ka täiskasvanutele (1)

Putin käis mersuga sõitmas ning jõudis allkirjastada ka seaduse, mis piirab veelgi „ebatraditsiooniliste“ suhete esitlemist nii teatrilavadel kui reklaamides.

  • Vladimir Putin ilmus esmaspäeval punkrist avalikkuse ette, sõites Mercedesega Venemaad ja Krimmi poolsaart ühendaval Kertši sillal. Avaldatud propagandaklipist võis näha, et auto kõikus ja värises päris korralikult, kas siis kehvadest teeoludest või nagu mõned netikasutajad spekuleerisid, juhi terviseprobleemidest tingituna. 8. oktoobril, päev pärast Putini 70. sünnipäeva toimunud pommirünnak katkestas liikumise ühel silla kahest sõidureast. Venemaa süüdistas selles Ukrainat, kes aga pole seni rünnaku eest vastutust võtnud.

  • Ukraina riiklik energiaettevõte Ukrenergo teatas, et selle infrastruktuur sai esmaspäeval Venemaa raketirünnakutes tabamusi, mis põhjustas mitmel pool taas elektrikatkestusi. Raketirünnakutes Zaporižžjale hukkus vähemalt kaks inimest, Krõvõi Rihis üks. Ukraina õhutõrje asus täisvõimsusel tööle.

  • Lisaks mersuga sõitmisele võttis Venemaa diktaator käsile vana „vaenlase“: seksuaalvähemused. Kui 2013. aastal vastu võetud seadus keelustab „ebatraditsiooniliste suhete propageerimise“ alaealistele, siis värskelt Putini allkirja saanud seadus keelab sellise materjali esitlemise ka täisealistele. See puudutab nii reklaame, raamatuid, filme kui ka teatrietendusi, milles sedasorti suhteid kujutatakse. Rikkumise eest on ette nähtud trahv ning kui toimepanija pole Vene kodanik, võib teda oodata riigist välja saatmine.

Edasi lugemiseks: