Brasiilial pidada olema väravate tähistamiseks välja töötatud kümme tantsu. Kaheksandikfinaalis läks vaja nelja.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpalli MM
5. detsember 2022, 23:22

BRASIILIA – LÕUNA-KOREA 4 : 1 | Teisel poolajal sambarütmid välja lülitanud brassid tiksutasid end probleemideta veerandfinaali

Kui brasiillased oleks tahtnud, võinuks nad Lõuna-Korea puuri korralikult palle täis peksta. Kuid piirduti siiski neljaga ja nii kirjutati kuuenda kaheksandikfinaali lõppskoor ikkagi enam-vähem jalgpalliskooriga 4 : 1.

Brasiilia, kelle rivistuses oli tagasi esimeses mängus vigastada saanud Neymar, korraldas esimese ohtliku rünnaku 7. minutil ja kohe Lõuna-Korea väravavõrk ka sahises. Raphinha tegi paremalt äärelt läbimurde, söötis palli karistusalasse, kus oli ootamas Vinicius Junior ning Madridi Reali ääreründaja kõmmutas palli tagumisse ülanurka.

Napilt kuus minutit hiljem koksas üks asiaatide kaitsja karistusalas vastu Richarlisoni jalgu. Matši peakohtunik Clement Turpin ei kahelnud: penalti Brasiiliale ning kes muu kui Neymar veeretas palli ka sisse.

Seejärel pakkusid lõunakorealased ühe korraliku kauglöögi, mille Brasiilia väravavaht Alisson suurepärase tõrjega värava ülanurgast ära tõi, kuid peagi jätkus brasside samba. 29. minutil demonstreeris Richarlisonilt esmalt väikest peaga ja jalaga kõksimise meistriklassi, järgnes söödumäng Marquinhose ja Thiago Silvaga ning kogu selle ilu lõpetuseks toksas Richarlison palli ka väravanurka seisuks 3 : 0.

Seitse minutit hiljem sündis ka Brasiilia neljas värav. Vasakult äärelt sööt Vinicius Juniorilt ja I-le pani punkti Lucas Paqueta. 

Seejärel tõmbas Brasiilia selgelt pidurit, sest küllap anti endale aru, et tegemist on alles kaheksandikfinaaliga. Tõsi, pealelööke tuli veel üksjagu – kokku saatsid brasiillased Lõuna-Korea värava poole 18 lööki, millest postide vahele läks lausa 10 –, kuid Paqueta tabamus jäi nende jaoks selles mängus viimaseks.

Küll aga said teisel poolajal oma auvärava kirja Lõuna-Korea koondislased ja see tabamus oli tõeline maasikas: 76. minutil andis Seung-Ho Paik umbes 25 meetrilt tuld ja ühe brasiillase rikošetist tuhises pall ka väravanurka.

See aga Brasiilia jaoks eriline tragöödia ei olnud, sest esimese poolajaga olid asjad juba enam kui selged. 4 : 1 võit viis nad veerandfinaali, kus reedel kohtutakse Horvaatiaga.