Mulluse EMi poolfinaali penaltiseerias ei suutnud Alvaro Morata Itaalia puurilukku Gianluigi Donnarummat üle mängida.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpalli MM
6. detsember 2022, 09:09

Kodutöö: hispaanlased pidid MMiks valmistudes lööma vähemalt tuhat penaltit

Jalgpalli MMil selguvad täna viimased veerandfinalistid, kui kell 17 lähevad vastamisi Hispaania ja Maroko ning kell 21 Portugal ja Šveits. Kuigi paberil peaks hispaanlased olema Maroko vastu favoriidid, andis koondise peatreener Luis Enrique mõista, et arvestatakse ka võimaliku penaltiseeriaga.

Mullusel EMil langes Hispaania just penaltidega, kui poolfinaalis jäädi alla Itaaliale. Seerias eksisd Dani Olmo ja Alvaro Morata ning Itaalia sammus finaali, kus alistas penaltiseeria järel ka Inglismaa koondise.

Luis Enrique rääkis tänasele kaheksandikfinaalile eelnenud pressikonverentsil, et sedakorda pole midagi juhuse hooleks jäetud ning pärast EMi andis ta mängijatele ka tõsise kodutöö.

„Ma loodan, et nad tegid selle kodutöö ka ära. Üle aasta tagasi ütlesin mängijatele ühes koondiselaagris, et Katari jaoks peab lööma trennides vähemalt 1000 penaltit. Kui sa hakkad penalteid harjutama alles siin, siis sellest ei piisa,“ rääkis Enrique.

„See on maksimaalse pinge hetk, aeg näidata oma närvi ja seda, et võid lüüa penaltit nii, nagu oled otsustanud, kui oled seda tuhat korda treeninud. See ütleb iga mängija kohta palju. See, kuidas pinget maandada, on treenitav ja juhitav. Üha vähem on seal õnne – väravavahtidel on penaltiseeriates aina rohkem mõju,“ lisas peatreener.

Ta märkis, et ka Kataris löövad mängijad pärast treeningu lõppu usinalt penalteid, nii et kui MMil peaks asjalood sinna välja minema, siis hispaanlased on igal juhul valmis.