SAATUSLIK SÕRM: Cristiano Ronaldo ei pruugi Šveitsi vastu alustada.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpalli MM
6. detsember 2022, 10:37

Kas torssis Ronaldo jäetakse ka Portugali koondises pingipoisiks?

Manchester Unitedis varupingile vajunud ja peatreener Erik ten Hagiga raksu läinud Cristiano Ronaldo sai enne MMi oma tahtmise ning klubi lõpetas temaga lepingu. Ent samasugused jamad kipuvad varjutama ka Ronaldo tegemisi Kataris: nimelt pole sugugi kindel, kas ta tänases kaheksandikfinaalis Šveitsi vastu Portugali algkoosseisu mahub.

Portugali koondise peatreener Fernando Santos võttis Ronaldo viimases alagrupimängus Lõuna-Koreaga 65. minutil puhkama. Superstaarile see otsus nähtavasti ei meeldinud ning fotograafid said mehest üksjagu jäädvustusi, kus ta surub sõrme tähendusrikkalt huultele.

„Kui ma neid pilte nägin, siis jah, need ei meeldinud mulle sugugi. See ei meeldi mulle üldse,“ nentis Santos tänasele Portugali ja Šveitsi mängule eelnenud pressikonverentsil.

Ronaldol oli asjast oma nägemus ja tema sõnul polnud tegemist rahuolematusega Santose suunal, vaid ta käskis vait olla ühel Lõuna-Korea mängijal.

„Enne mu vahetust juhtus see, et Lõuna-Korea mängija ütles mulle, et lahkuksin väljakult kiiresti. Ütlesin talle, et hoidku oma suumulk kinni, sest tal pole autoriteeti selliseid asju öelda. Treeneriga polnud mingeid eriarvamusi,“ vahendas Ronaldo sõnu Portugali meedia.

Santos kinnitas, et Ronaldoga on asjad sirgeks räägitud, kuid mis täpsemalt jutuks tuli, jättis ta siiski enda teada. Kui talt aga otsesõnu küsiti, kas Ronaldo on kõigele vaatamata mängus Šveitsiga meeskonna kapten, hakkas Santos vingerdama.

„Kes on kapten, otsustan ma alles siis, kui jõuame staadionile. Ma ei tea praegu ka algkoosseisu. Nii olen ma alati teinud ja see mäng ei ole erandiks,“ lausus Santos.