Buenos Airese tänavatel toimub iga jalgpallikoondise võidu järel spontaanne festival.

Foto: AFP / SCANPIX
Jalgpalli MM
7. detsember 2022, 10:48

Argentinas viibiv Flora füsioterapeut: koondise mängu ajal jääb elu seisma, igat võitu tähistatakse väga suurelt

See, mis Argentinas jalgpalli MMi ajal toimub, võtab Eesti mehe sõnatuks. „Kõik stereotüübid peavad paika,“ ütleb parasjagu Buenos Aireses viibiv FC Flora U21 meeskonna ja U19 noormeeste jalgpallikoondise füsioterapeut Tarmo Tikk. „See ongi nii, et kui tuleb värav, siis kõik tähistavad. Vahet pole, kas oled poes müüja, baaris või kuskil mujal. Jalgpall läheb neile väga korda.“

Argentina koondise mängupäeva pole võimalik seal ära unustada. See Lõuna-Ameerika riik elab tol päeval teises rütmis. Inimesed, ka need, keda muul ajal jalgpall liiga palju ei kõneta, on hommikust saati ärevil. Riietumise pärast ei pea mängupäeval muretsema, on ainult üks valik – oma koondise särk. Helesini-valge triibuline ürp tõmmatakse üll isegi oma neljajalgsetele lemmikutele.

„Kui tahad näiteks enne mängu taksot saada, siis see võtab kaua aega. Meil üks sõber jäi mängule hiljaks ja ütles, et ebareaalne on sel ajal taksot saada. Elu veidi seisab, kõik vaatavad mängu,“ räägib Tarmo, kes jõudis Argentinasse pärast esimest alagrupimängu, nii et ta on kogenud seal vaid võite.

Jutuks tuli ka Lionel Messi staatus Argentinas, MMi võidu ootus ja Eesti koondise kuulsus seal pärast suvist 0 : 5 kaotust.

Edasi lugemiseks: