Ott Tänak vahetab Hyundai särgi M-Spordi oma vastu.

Foto: Tiina Kõrtsini
WRC
7. detsember 2022, 13:05

AMETLIK: Ott Tänaku karjäär jätkub M-Spordis (25)

Nüüd on siis ametlik, et Ott Tänaku karjäär jätkub M-Spordi meeskonnas, kus ta sõitis viimati aastal 2017.

„M-Sport kasvatas mind sõitjana ja andis mulle karme õppetunde ja kogemusi, et minust saaks rallimaailma tipp,“ sõnas Tänak pressiteate vahendusel. „Pärast maailmameistriks tulekut pole mul õnnestunud seda tiitlit kaitsta. Ma ei tee enne endaga rahu, kui see õnnestub.

Olen Malcolm [Wilsoniga] palju asja arutanud ja meie ambitsioonid tulevaks aastaks ühtivad. Väljakutse tuleb suur, aga tean, milleks siinsed inimesed on oma kire abil võimelised. Tänu sellele suudame anda tiitlile lahingu. Mul on hea meel olla M-Spordis tagasi.“ 

Tiimi omanik Malcolm Wilson: „Olen tohutult õnnelik ja rõõmus, et Ott on tagasi meie juures. Olen jälginud tema karjääri hoolega alates sellest, kui ta oli juunior. Olen tema viimase kümnendi saavutuste üle väga uhke.

Ta on käinud Dovenbys meie valdusi üle vaatamas ja Puma masinat testimas. On aus ütelda, et Oti esmamulje on, et oleme võimelised järgmisel aastal MM-tiitli eest võitlema. Ott tegi meile paari päevaga selgeks, mis tasemel on tarvis olla, et rallisid võita.”

Tiimi pealik Richard Millener: „See, et Ott naaseb M-Sporti, on kogu tiimi jaoks märkimisväärne hetk. 2023. aasta siht selge: võita sõitjate MM-tiitel. Selle saavutamiseks peame kõvasti töötama ja energiat panustama, aga oleme väljakutseks valmis. Oti-sugune sõitja tõstab meeskonnas valitsevat vaimu ja kirge realiseerimaks meie täit potentsiaali.

Saime eelmisel aastal Pumaga palju kogemusi. Teame selle auto tugevusi ja oleme kindlad, et Ott on õige mees toomaks koju tulemused, mida väärime.”

Pärast M-Spordist lahkumist sõitis Tänak kaks aastat Toyota Yarisega ning seejärel kolm aastat Hyundaiga. Tema senise karjääri tipphetkeks on 2019. aastal Toyotaga saavutatud individuaalne meistritiitel.