Tartu Ülikooli korvpallimeeskond.

Foto: Aldo Luud
Korvpall
7. detsember 2022, 22:01

KAKS JA POOL TUNDI KOSSU! Pärnust teisel lisaajal jagu saanud Tartu teenis üheksanda järjestikuse võidu

Eesti-Läti korvpalliliigas olid kolmapäeval korraga võistlustules lausa kümme meeskonda ning Eesti klubidest teenisid võidu TalTech/Optibet, Keila KK, BC Kalev/Cramo ja Tartu Ülikool Maks & Moorits. Ainsa Läti klubina sai võidurõõmu maitsta Ogre, kes alistas Viimsi/Sportlandi.

Esimesena pandi kell 18.30 pall mängu TalTechi spordihoones, kus kodumeeskond tänu tugevale viimasele veerandajale sai 84 : 67 jagu Läti Ülikoolist. Viimase kümne minuti eel olid eestlased peal vaid 58 : 53, ent siis alustati veerandaega 6 : 0 spurdiga ja mäng oligi tehtud.

TalTechi sangariks kerkis viis kolmest tabanud Toomas Raadik, kelle arvele jäi lõpuks 25 punkti ja viis lauapalli. Kogu ülejäänud TalTech sai kamba peale kirja vaid neli kolmest. 17 punkti sai kirja Anatoli Šundei, 13 lisas Gregor Ilves.

Pool tundi hiljem visati pall samaaegselt õhku nii Pärnus, Audentese spordihallis kui ka Ogres. Kõige põnevam kohtumine oli ilmselgelt Pärnu Sadama ja Tartu Ülikooli vahel, mis kulmineerus alles teisel lisaajal. Nii normaalaja lõpus kui esimesel lisaajal oli võimalus Pärnul kohtumine endale kallutada, aga esiteks ei saanud üksinda korvi all palli kätte meeskonna uusim täiendus, teist kohtumist pidanud Tadas Pazera, lisaaja lõpus viskas sama mees küll korvi, ent sekundi võrra liiga hilja.

Teisel lisaajal haaras Tartu lõpuks trumbid enda kätte ja teenis kahe ja poole tunnise kohtumise lõpetuseks 91 : 86 võidu. Kõikide sarjade peale kokku on see tartlastele juba üheksandaks järjestikuseks võiduks. Tartu resultatiivseim oli 24 punkti, 14 lauapalli ja seitsme blokeeritud viskega Tomaš Pavelka, 21 punkti lisas novembri MVP Andri Voinalovitš. Pazera arvele jäi 42 minutiga 23 punkti ning 12 korvisöötu.

Tartu peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul näitasid mõlemad meeskonnad kõva sisu. „Lõpus võidab see, kes tahab palli rohkem ja suudab oma tegevust kontrollida. Publiku jaoks oli see kindlasti põnev mäng ja kõik mängijad näitasid sisu. Lasime vastased normaalaja lõpus mängu tagasi, kui hakkasime visetel eksima ja nende mängujuht võttis mängu üle. Aga lõpuks suutsime enda mängu maksma panna ja võidu kirja saada,“ sõnas Mazurs klubi pressiteate vahendusel. 

Hooaja neljanda võidu teenis liiga uustulnuk Keila, kes alistas võõrsil 82 : 78 Tallinna Kalev/Audentese. Seejuures oli Keila eduseisus 80 : 63, aga kohtumine lõppes Kalev/Audentese 15 : 2 spurdiga. Üleplatsimees oli 27 punktiga Rain Veideman, kes teenis lausa 14 vabaviset. Keila parim oli 22 punkti ja viie lauapalliga Sten Saaremäel.

Ainsa Läti klubina võidu teeninud Ogre sai 88 : 74 jagu Viimsi/Sportlandist ja seda peaasjalikult tänu Karlis Apsitise superpartiile. Apsitis viskas lausa viis kolmest ning tõi kokku 34 punkti, Viimsi parimatena viskasid nii Karl-Johan Lips kui Devin Lee Harris 19 punktiga.

Kalev/Cramo teenis koduses Kalevi spordihallis kindla 101 : 73 võidu Valmiera üle ja lisaks võidule jäi näppude vahele ka Henri Wade-Chatmani debüüt. Mõne aasta eest ka Pärnu särki kandnud Wade-Chatmani arvele jäi 19 minutiga 13 punkti. Üleplatsimees oli 19 punkti ja viie lauapalliga Hugo Toom.

Tabeliseis:

1.       Prometei 10 võitu, 1 kaotus
2.       Kalev/Cramo 7/2
3.       Tartu Ülikool 10/3
4.       Riia VEF 9/3
5.       Rapla 8/4
6.       Viimsi 7/4
7.       Ventspils 8/5
8.       Ogre 6/7
–––––––––––
9.       Pärnu 4/6
10.   Läti Ülikool 5/8
11.   Liepaja 5/8
12.   Keila 4/7
13.   TalTech 3/8
14.   Kalev/Audentes 3/8
15.   Valmiera 3/9
16.   Tarvas 1/10