Norralane Johannes Thingnes Bö domineeris Hochfilzeni jälitussõitu algusest lõpuni.

Foto: AP / SCANPIX
Talisport
11. detsember 2022, 16:12

Bö ei jätnud jälitussõidus konkurentidele võimalusepoegagi, Ränkel saavutas elu parima koha

Hochfilzenis toimuva laskesuusatamise MK-etapi meeste 12,5 km jälitussõidu võitis norralane Johannes Thingnes Bö ajaga 33.50,7.

Õiget põnevust täna võidu peale ei tekkinudki, sest Bö oli endale reedel sprindis võidelnud kätte 43sekundilise edu. Ta tegi küll teises lamadestiirus ühe möödalasu, aga läks ikka rajale 26,7 sekundit enne koondisekaaslast Sturla Holm Lägreidi.

Tõsi, võistlus võinuks minna põnevaks kolmandas tiirus, sest Bö lasi püsti neljanda ja viienda kuuli märklaua serva peale, kuid need kukkusid ikkagi alla. Hoopis Lägreid eksis korra ja vahe venis 55,6 sekundi peale. Bö viimase tiiru möödalask oli tähtsusetu, sest edu oli piisav ning Lägreid eksis samuti.

Finišis kaotas Lägreid Böle 47,9 sekundit ja kolmanda koha saavutanud prantslane Emilien Jacquelin 1.13,9 (3 trahvi). Samad mehed jõudsid poodiumile ka reedel, kuid siis oli Jacquelin teine, Lägreid kolmas.

Kahest Eesti mehest tegi parema võistluse Raido Ränkel, kes startis 48. kohalt. Eile teatesõidus lausa kolmel trahviringil käinud endine murdmaasuusataja oli täna kui ümber sündinud. Ta läbis kolm tiiru puhaste paberitega, ent elu esimene punktikoht jäi teise püstitiiru, kus tuli kolm eksimust. Nii liugles Ränkel üle lõpujoone 46ndana (+4.50,9), mis on tema karjääri parim tulemus laskesuusatajana.

35. kohalt alustanud Rene Zahkna võistlus läks lamadestiirude nahka. Esimese järel tuli uhada kolm, teise järel kaks trahviringi. Püstiasendis tabas ta kümnest kümme, kuid sellest oli vähe abi. Finišisse jõudis Zahkna 51. mehena (+5.57,9).

Päeva kiireim suusataja oli samuti Johannes Thingnes Bö. Ränkel sõitis 35. (+1.11,3) ja Zahkna 57. aja (+2.26,6), mis oli ühtlasi kõige aeglasem, sest leedulane Maksim Fomin sai liidrilt ringiga sisse, Vytautas Strolia katkestas ning ukrainlane Taras Lesiuk ei startinudki.

Kui arvestada ainult jälitussõidu aegu (ehk siis mitte lugeda reedese sprindi kaotussekundeid), oli päeva kiireim mees soomlane Tuomas Harjula, kes lasi eksimatult ja tõusis 41. kohalt 14ndaks. Ränkel oli tolles arvestuses 45. ja Zahkna 54.

J. T. Bö juhib MK-sarja 389 punktiga, teine on Lägreid 325 ja kolmas Jacquelin 253 punktiga. Tiitlikaitsja Quentin Fillon Maillet (Prantsusmaa) tõusis täna 12. kohalt kaheksandaks (170 punkti). Zahkna jagab kuue punktiga 60.-61. kohta.

Tänased parimad (kliki pildile; vasakult tulemused, laskeajad, suusaajad ja puhtalt jälitussõidu ajad):