Daniel Zaitsev.

Foto: Eesti ujumisliit
Ujumine
13. detsember 2022, 08:22

HEA TÖÖ: sünnipäevalaps Daniel Zaitsev murdis MMil poolfinaali ja püstitas Eesti rekordi!

Täna eluteel 25. verstapostini jõudnud Daniel Zaitsev alustas sünnipäeva tähistamist hoogsalt, murdes Austraalias lühirajaujumise maailmameistrivõistlustel poolfinaali.

Zaitsev läbis Melbourne'is 50 meetri liblikujumise eelvõistluse ajaga 22,41, mis viis ta 12. poolfinaali. Eesti rekordist jäi Dmitri Kapelini ja Valeri Gabisonia hoolealusel puudu vaid kaks sajandikku.

„Tunne oli hea, andsin endast kõik. Oli paar viga sees, kui õhtul õnnestub teha vigadeta ujumine, siis võib kiiremini minna,“ ütles Zaitsev pärast hommikust etteastet pressiteate vahendusel.

Eelujumises said parima tulemuse 22,01 kirja nii šveitslane Noe Ponti kui ka Singapuri esindaja Tzen Wei Teong.

Poolfinaalis püstitas Zaitsev Eesti rekordi 22,28 ja jagas juunioride maailmarekordi ujunud Kanada esindaja Ilya Kharuniga kaheksandat kohta. Finaali pääsemiseks korraldatakse neile homme ümberujumine.

„Ma ütleks, et mõlemad ujumised enam-vähem õnnestusid,“ rääkis Zaitsev poolfinaali järel Õhtulehele. „Hommikul oli kaks viga - väljumine ja finiš ei klappinud. Õhtul ei klappinud jälle finiš, pidin suht kaua libisema. Homme hommikul ehk Eesti kella järgi öösel kell 1.55 on mul ümberujumine. Üritan end kokku võtta ja maksimumi välja pigistada.“

Armin Evert Lelle sai 100 meetri selilidistantsil 52,39ga 25. koha. Maria Romanjuk ujus 200 meetrit kompleksi ajaga 2.14,15, mis andis talle 31. koha.