Daniel Zaitsev

Foto: Martin Ahven
Ujumine
16. detsember 2022, 09:19

Zaitsev ujus kahel korral Eesti rekordist kiiremini, aga poolfinaalist jäi napilt puudu

Austraalias Melbourne'is toimuvatel lühirajaujumise MMil püstitas ujus Daniel Zaitsev küll kahel korral kiiremini senisest Eesti rekordist, ent jäi siiski napilt poolfinaalist välja.

Eelujumises sai Zaitsev kirja aja 21.33, millega parandas senist ja samuti talle kuulunud rahvusrekordit viie sajandikuga. See andis eelujumistes 18. koha jagamise, edasi poolfinaali pääses 16 sportlast ja Zaitsevil jäi puudu neli sajandikku. Kuna aga traditsiooniliselt määratakse ka kaks varuvõistlejat, siis saigi Zaitsev koos 21aastase hollandlase Kenzo Simonsi ja 25aastase Meiron Amir Cherutiga korra veel basseini hüpata, et selgitada välja teine varuvõistleja.

Seal näitas Simons aega 21.28, millega oleks pääsenud otse edasi, Zaitsev sai kirja 21.34 ja Cheruti 21.45. Eelujumiste kiireim oli Jordan Crooks, kes parandas oma senist rekordit peaaegu sekundiga ja sai kirja aja 20.36, mis on ühtlasi kõigi aegade viies tulemus.

„Oli suhteliselt puhas ujumine ehk ilma vigadeta, muidugi ise ootasin natukene kiiremat aega. Aga sain ka ise aru, et väga palju rohkem ma sealt välja suruda ei saaks ka ja seda näitas ka ümberujumine. Vähemalt ujusin isikliku ja sai Eesti rekordit natukene nihutatud,“ sõnas Zaitsev, kelle põhiala ehk 100 m liblikat toimub laupäeval.

Naiste 200 m rinnuliujumises sai Maria Romanjuk ajaga 2.25,53 23. koha ja jäi finaalipääsust kaugele. Eelujumiste kiireim oli Kate Douglas ajaga 2.16,52.