Maik-Kalev Kotsar surus palli ka Istanbuli Fenerbahce korvi.

Foto: PA Images / Scanpix
Korvpall
16. detsember 2022, 22:03

ISTANBULI SULTANID! Baskonia pani tuttu ka Euroliiga liidri

Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskonia alistas Istanbulis Euroliiga 14. voorus liidri Fenerbahce tulemusega 76 : 70.

Kotsar polnud seekord algviisikus, aga sai juba esimesel veerandil platsile ning mängis olulist rolli selles, et Baskonia võitis poolaja 52 : 33. Kotsar viskas ligi 13 minutiga 6 punkti, võttis 3 laupalli, andis 1 korvisöödu ja tegi 2 vaheltlõiget.

Kaht meeskonda eristas peamiselt see, et Fenerbahce patustas palju rohkem pallikaotustega (8 vs. 3) ning tabas viskeid märgatavalt kehvema protsendiga nii siit- kui ka sealtpoolt kolmesejoont.

Mida iganes Dimitris Itoudis vaheajal oma meestele rääkis, see töötas. Vahe hakkas kolmandal veerandil jõudsalt sulama, mõnda aega oli Fenerbahce vaid kuue punkti kaugusel. Otsustav periood algas Baskonia 67 : 56 eduseisul.

Viimane veerand oli äärmiselt korvidevaene, ometi läks lõpp ärevaks. Carsen Edwardsi korv tõi Fenerbahce 54 sekundit enne lõppu kõigest nelja punkti kaugusele (70 : 74) ning kõik oli äkitselt lahtine. Itoudis võttis aja maha, kuid järgnenud Baskonia rünnak lõppes Daulton Hommesi vabavisetega. Ta tabas mõlemad ja tõi 46 sekundit enne lõpusireeni tabloole numbrit 76 : 70, mis enam ei muutunudki.

Teist poolaega alustanud, kuid otsustavaid hetki pingilt vaadanud Kotsar mängis lõpuks 21 minutit ning viskas selle ajaga 10 punkti (kahesed 4/4, vabavisked 2/2), võttis 5 lauapalli, andis 1 korvisöödu ja tegi 2 vaheltlõiget. Raieste jälgis tervet matši pingilt. Baskonia resultatiivseim oli Markus Howard 15 punktiga.

Ka Fenerbahce punktid jagunesid väga ühtlaselt: kahekohalise punktisummani jõudsid kuus meest, parim oli Marko Guduric 14 silmaga.

Pallikaotused jäid lõpuks peaaegu viiki: Fenerbahcel 11, Baskonial 10. Ka visketabavus tasandus teisel poolajal, suur erinevus jäi vaid vabavisetel, mida kodumeeskond tabas 53,3% ja Baskonia 72,2%.

Meie meeste klubi veetis Istanbulis fantastilise nädala, sest kolmapäeval võideti tiitlikaitsjat Anadolu Efesit.

Baskonial on nüüd tabelis üheksa võitu ja viis kaotust, Fenerbahcel on 10 võitu ja neli kaotust.