Foto: Flawia Krawczyk
Talisport
17. detsember 2022, 17:39

Endiselt laenatud varustusega hüpanud Ilves kerkis suusarajal kolme koha võrra

Kristjan Ilves hüppab Ramsau MK-etapil endiselt laenatud hüppekombinesooniga. Võrreldes reedese võistlusega muutus tema hüpe üleöö natuke paremaks, ent parimate sekka tal endiselt asja polnud.

Ilves on küll Ramsaus saanud võistelda enda suuskadega, aga võistlusrüü, saapad ja muu säärane olid tal pakitud kotti, mis pole endiselt temani ei jõudnud. Ilves reisis koos Norra koondisega marsruudil Oslo-Frankfurt-München ja kadusid oli ka tema meeskonnakaaslastel, ent neil oli autos varuasju, Ilvesel mitte.

Instagramis andis Ilves teada, et teda aitasid varustuse kokkusaamise juures Norra koondis ja Red Bulli sportlased Vinzenz Geiger ning Johannes Lamparter. „Eile oli juba lootust enda pagas tagasi saada, kuid lend millega pagas minuni jõudma pidi, tühistati,“ tunnistas Ilves kaks tundi enne tänahommikust hüpet.

Kui reedel pidi Ilves hüppemäel leppima 88 meetri ja 24. positsiooniga, siis täna läks natuke paremini, aga õiget kindlust pole ta laenatud varustusega leidnud. 92 meetrit tähendab 18. kohta ja kaotust parimale 1.23. Seda on reedega võrreldes aga ligi pool minutit vähem ja tõenäoliselt saab Ilves rajal sõita üsna suures pundis.

Taas võitis hüppevõistluse MK-sarja üldliider Jarl Magnus Riiber, kellest 11 sekundit hiljem pääses rajale Ryota Yamamoto. End kolmandaks hüpanud Franz-Josef Rehrl kaotas suusarajale minnes Riiberile juba 39 sekundiga.

10 km murdmaasõiduga tõusis Ilves kolme koha võrra ja sai lõpuks 15. koha. Võidu teenis 14. kohalt startinud sakslane Vinzenz Geiger, kellele järgnesid Johannes Lamparter (+5,0) ja Riiber (+6,1). Ilves kaotas Geigerile 1.16,3.

Tulemused (kliki pildil):

Foto: Fis-ski.com

Murdmaasuusatamise MK-karussell on sel nädalavahetusel Davosis, kus laupäeval sõideti vabatehnikasprinti. Ainsa eestlasena stardis olnud Alvar Johannes Alev lõpetas kvalifikatsiooni 66 mehe konkurentsis 55 positsiooniga (+12,49). Kvalifikatsiooni kiireim oli prantslane Lucas Chavanat ajaga 2.16,90, Johannes Hösflot Kläbo kaotas talle 0,26 sekundiga.

Finaalis pidi Kläbo aga 0,15 sekundiga tunnistama itaallase Federico Pellegrino paremust. Finaali kolmas mees oli Chavanat, kes kaotas Pellegrinole 1,25 sekundiga.

Naiste sprindi võitis šveitslanna Nadine Fähndrich, kes edestas finaalis ameeriklanna Jessie Digginsit 0,24 ja rootslanna Johanna Hägströmi 0,32 sekundiga.