Johannes Thingnes Bö.

Foto: GEORG HOCHMUTH / APA / AFP / SCANPIX
Talisport
17. detsember 2022, 14:18

USKUMATU! Laskesuusakuningas Bö ei liikunud rajal absoluutselt ja tegeles püstijäämisega (1)

Tuleb välja, et päevad pole vennad. Seni laskesuusatamise MK-hooaega täielikult valitsenud Johannes Thingnes Bö suusad ei töötanud laupäevases jälitussõidus absoluutselt ja kiireimale mehele kaotas ta rajal üle kahe minuti. Tema kehval päeval tõusis troonile Sturla Holm Lägreid.

Bö lasi ühe trahvi juba avatiirus ja selle järel kerkis Lägreid liidriks. Esimesed ohumärgid kerkisid Bö kohale siis, kui ta ei suutnud kahe tiiru vahel Lägreidiga nelja sekundit tagasi sõita. Aga ta püsis mängus.

Teises tiirus lasid mõlemad kõik märgid maha ja kolmandaks kerkis kümnendalt kohalt startinud Vetle Sjaastad Christiansen, kes kaotas liidritele üle poole minuti. Kolmandas jätkas Christiansen täpselt, aga mõlemad liidrid noppisid ühe trahvi.

Neljandat suusaringi alustati olukorrast, kus Christiansen ja Lägreid olid koos, Bö kaotas neile 19 sekundit. Ring lõppes aga nõnda, et Christiansen edestas Lägreidi 18 sekundit ja Bö kaotas kolmandana juba 46 (!).

Viimases tiirus lasi Lägreid kiire nulli, Christiansen läks kahele trahviringile ja langes ka Bö selja taha. Viimasel ringil oli aga telepildis näha, kuidas Bö tegeles rajal reaalselt püstipüsimisega ja tema suusk ei libisenud absoluutselt. Nii pole imestada, et Christiansen temast kerge vaevaga mööda sõitis. Vaatamata probleemidele suutis Bö end ikkagi poodiumile kangutada.

Kui vaadata puhtalt suusaaegu, oli laupäeval üleplatsimees kuus möödalasku teinud ja 29. kohal lõpetanud Jeremy Finello. Reeglina ise kõigist kiiremini suusatav Bö kaotas Finellole enam kui kaks minutit ja näitas alles 27. aega. Ainsa eestlasena stardis olnud Rene Zahkna tegi ühe möödalasu ja lõpetas võistluse 42. kohal. Suusaaegu vaadates oli tema päev Böga võrreldes veelgi halvem, kui kokku tuli kaotust 3.18 ja see oli päeva 49. aeg.

Tänased parimad (kliki pildile; vasakult tulemused, laskeajad, suusaajad):