Johannes Dale (esiplaanil).

Foto: AFP/Scanpix
Talisport
18. detsember 2022, 14:55

Norralased teenisid MK-etapil teise järjestikuse kolmikvõidu (3)

Prantsusmaal Le Grand Bornandis toimuval laskesuusatamise MK-etapil võitis meeste 15 km pikkuse ühisstardist sõidu 25aastane Johannes Dale.

Hooaja esimese etapivõidu saanud norralane heitles viimastel kilomeetritel võidu nimel Sturla Holm Lägreidiga, kes oli laupäeval võitnud jälitussõidu. Lõpuks suutis ta kaasmaalast edestada 0,3 sekundiga. Kolmas oli neljapäeval sprindis triumfeerinud Johannes Thingnes Bö (+10,6), kolmele norralasele järgnes kodupubliku ees sõitnud Fabien Claude (+17,2).

Prantslasele järgnesid kaks norrakat, viies oli Vetle Sjaastad Christiansen (+19,1) ja esikuuiku lõpetas Tarjei Bö (+20,6).

Suusarajal oli kiireim kokku kolm möödalasku sooritanud Claude, ühe eksimuse vähem teinud Dale oli teine (+0,3). Selles arvestuses näitas kolmandat aega Johannes Thingnes Bö (+8,3; 3 möödalasku), sarnaselt Dalega kahel korral eksinud Lägreid oli puhta sõiduaja poolest seitsmes (+21,7).

Kui neljapäeval sprindis oli Norra saavutanud kaksikvõidu – Böle järgnes Lägreid –, siis laupäeval saavutati sarnaselt tänasele kolmikvõit: Lägreidi järel oli teine Christiansen, kolmanda koha võttis Bö.

Ühisstardist sõidu parimad (IBU Datacenter; kliki pildil):