Eesti uudised

Poolteist nädalat pärast tormi: Saaremaal on elektrita majapidamisi veel tosina ringis

Mikk Tuisk: „Torm näitas ära, et nii nõrka elektrivõrku ei tohi Saaremaal olla!“ (7)

LISA KOMMENTAAR

Viletsat liinivõrku20. detsember 2022, 15:40
Ei tohiks kogu Eestis olla, hetkel sai pihta Saaremaa ja eelmine elektriäpardus oli Võrumaal, aga olukord ei ole meitel veel parandusfaasi jõudnud ka parlamenditasemel. Ei tea kuidas teha edukat seaduseloomet kõrgel Toompeal. Valime parimaid loojaid uutel valimistel, aga ette antud kujude seast
pessimist20. detsember 2022, 12:06
Siin mitu probleemi. Liini alust ei saa maaomanik ise lõigata ilma elektrilevi teavitamata, eriti kui peaks selle lõikamise käigus midagi juhtuma ja mõni traat katki läheb näiteks. Saad sellise trahvi selga, et köhid pikalt veel tagantjärgi. Samas ei tohi elektrilevi lõigata trasse laiemaks kui seadus ette lubab, saad maaomanikult kaebuse ja kohtu kutse. Nokk kinni- saba lahti. Teine veel suurem probleem on aga see, et riigi dividente ei tohi keegi ära võtta. Las tõstavad makse, aga riik peab oma raha kätte saama, ja seda kasumit ei lubata kuhugi parendusse niisama paigutada.
hiiuvana20. detsember 2022, 07:01
Elekter20. detsember 2022, 05:48
Traadid on eilne päev. Võrgutasu peaks ju minema musta kaabli paigaldamiseks. Imelik on lugeda suurtest kasumitest EEs, kuhu see raha läheb siis. Sama on kütuse aktsiisiga, tee remondiks või ehituseks ei ole vahendeid.
Eeee20. detsember 2022, 00:57
Ot ot kuhu kadusid maksumaksjate ja riigi taskust õngitsetud kõpid. Ega ometi mitte kõrvaliste tegelintskite taskusse?? Aastakümneid kooritakse miljardeid rahva taskust aga asjad ikka liga loga. Nii mõnigi EE ussike tuleks kotleti sisse jahvatada!
Mina19. detsember 2022, 23:09
Juures olev pilt näitab, et liini aluse maaomanik peaks selle "jandi" omast taskust tuima näoga kinni maksma. Selline võsa linnitrassil! Kus on RMK harvesterid? Tuimalt sisse ja liinitrass puhtaks!
Harvesterid on päris metsas puid langetamas19. detsember 2022, 23:18
Praeguse aja moto on kiire kasumi teenimine, mitte preventatsioon ega profülaktika.