Sebastien Loeb ja koos kaardilugeja Isabelle Galmichega.

Foto: VALERY HACHE / AFP / SCANPIX
WRC
19. detsember 2022, 21:37

Monte Carlos istub Loebi ja Greensmithi asemel M-Spordi masinasse 58aastane kreeklane (2)

Eelmisel hooajal M-Spordi ridades Monte Carlo ralli kinni pannud Sebastien Loeb tänavu ilmselt tiitlit kaitsma ei tule. Ott Tänaku ja Pierre-Louis Loubet' kõrval istub hooaja avaetapiks kolmanda Ford Puma rooli erasõitja Jourdan Serderidis. 58aastane kreeklane teeb reeglina hooaja jooksul kaasa mõnel üksikul rallil.

Monte Carlo rallile ülesandmise tähtaeg oli lõppenud nädala reede ja korraldajad avaldasid, et stardirivis on maksimumarv masinaid ehk 75. Nende seas on 10 Rally1 autot ja M-Sport kinnitas täna, et kolmandana stardib nende eest hooajaavaetapil just Serderidis. See tähendab, et kõrvale jäävad Loeb ja Gus Greensmith, kes keerasid Fordi rooli mullu.

M-Sport on tahtnud 48aastase prantslasega ka uueks hooajaks kokkuleppele jõuda. Mullu tegi Loeb kaasa neljal etapil ning Monte Carlos tõi M-Spordile hooaja ainsa võidu. Eelmisel nädalal tunnistas M-Spordi juht Richard Millener, et Loebiga on asjad keerulised. „Ilmselgelt tahaksime, et Seb meie autos istuks, aga on ebatõenäoline, et see Monte Carlos juhtub. Samas ei lõpeta me proovimist,“ ütles ta.

Asjalood on tõesti keerulised, sest Loebi kavas on sees Dakari ralli, mis lõppeb pühapäeval 15. jaanuaril, kaks päeva hiljem oleks vaja juba tutvuda Monte Carlo võistlustrassiga.

„Praegu paneme kõik panused Otile. Loebi puhul on asi rahas. Kahe tippsõitja omamine tuleb arvestava hinnasildiga,“ lisas Millener.

Lisaks saame tänasest teatest välja lugeda seda, et uut hooaega ei alusta M-Spordi ridades Greensmith, kes on terve oma karjääri just seda tiimi esindanud. Kuivõrd Greensmith tuleb rahakast perest, siis on tema teenete kasutamine olnud seni M-Spordile majanduslikult kasulik otsus.

Greensmithi tulevik on seega lahtine, aga Autospordi andmetel seostatakse 25aastast britti Toyotaga. Toyota eest sõidavad täishooaja kaasa Kalle Rovanperä, Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta. Neljanda masina roolis on teatud rallidel Sebastien Ogier, aga kui teda stardis pole, siis oleks teoorias Greensmithile uks valla.