Alex Meinhard (nr 15) mängis üliõpilasliigas nii hästi, et teenis MLSis profilepingu.

Foto: Tulsa ülikool
Jalgpall
22. detsember 2022, 08:37

Eesti väravakütt läkski USA profiliiga draft’is kaubaks (1)

Esimese Eesti jalgpallurina Põhja-Ameerika profiliiga MLSi draft’is osalenud Alex Meinhard teeniski lepingu – Nashville SC valis ta teise ringi 20. ja kokkuvõttes 49. mehena.

Kas ta reaalselt ka MLSis mängima hakkab, on lahtine. Võimalik, et Meinhard soovib hoopis magistrantuuris õpinguid jätkata. Otsus peaks sündima lähiajal.

Meinhard tegi endale USAs nime Tulsa ülikoolis, kelle eest lõi kahe ja poole hooajaga üliõpilasliigas 29 väravat ja kerkis sellega Tulsa ajaloo väravalööjate edetabelis esikümnesse.

„Olen Alexi üle väga õnnelik, Nashville tegi hea valiku,“ ütles Tulsa meeskonna peatreener Tom McIntosh oma võistkonna kodulehel. „Ta on rebestanud kaks korda põlve ristatisideme ja ei mänginud vahepeal kolme aasta jooksul peaaegu ühtki kohtumist, kuid on nüüd MLSi draft’i teise ringi valik ja selgelt üks paremaid jalgpallureid oma riigis. See ütleb tema kui inimese kohta palju. Soovime talle kõike head.“

Kokku läks talendikorje loosi 88 mängijat. Nashville valis neid kuus: lisaks Meinhardile tugevdati ründeliini Šveitsi kodakondse Lyam MacKinnoniga (84. valik), kaitsesse nopiti Joey Skinner (11. valik), Sean Suber (35. valik) ja Makel Rasheed (65. valik) ning keskväljale Rory O’Driscoll (78. valik).

Nashville sai lõppenud MLSi põhihooajal 28 meeskonna konkurentsis 9. koha, kuid kaotas play-off’i esimeses ringis 0 : 1 Los Angeles Galaxyle.

Fun fact: Nashville’i tegevjuht on Ian Ayre, kes oli aastatel 2011–17 samas ametis Liverpool FC-s.

Fun fact nr 2: klubi üks omanikest on näitleja Reese Witherspoon.