Ott Tänak, DirtFishi rahvaküsitluse põhjal maailma kõigi aegade parim rallimees.

Foto: Tiina Kõrtsini
WRC
24. detsember 2022, 17:02

(EESTI) RAHVAS ON RÄÄKINUD: kõigi aegade vägevaim rallisõitja on Ott Tänak! (26)

Tähistamaks lõppenud hooajal kätte jõudnud autoralli MM-sarja esimest juubelit, korraldas DirtFishi ralliportaal oma lugejate seas küsitluse, selgitamaks välja kõigi aegade vägevaim rallisõitja. Portaalis kirjutatakse, et hääletunuid oli „tuhandetes“, kellest igaüks sai anda hääle kolmele piloodile. Nüüd on tulemused kokku löödud, ja nähatavasti andsid Eesti rallisõbrad hääletusel korralikult tuld, sest kõigi aegade parimaks valiti Ott Tänak, tema mentor ja äripartner Markko Märtin platseerus aga viiendale kohale!

Viienda koha – nii edestas ta teiste seas ka selliseid legende nagu Juha Kankkuneni, Tommi Mäkineni, Carlos Sainzi ja nii edasi ja nii edasi– saanud Märttini kohta kirjutatakse DirtFishist järgmist:

„Markko Märtin on jõudnud esiviisikusse mõneti ootamatult, arvestades, et ta polnud maailmameister – kuigi ta näitas, et eeldused selleks olid tal olemas. Pärast paari õppimisaastat Subaru ja seejärel Fordiga istus Märtinin 2003. aastal revolutsiooniliselt uue Focus WRC rooli. See oli kooslus, mis tõi aastatel 2003 ja 2004 viis etapivõitu ning ta juhtis korra ka MM-sarja. Kuid et Fordi tulevik oli ebakindel, läks Märtin 2005. aastaks Peugeot'sse, kus tema WRC-karjäär sai ootamatu ja traagilise lõpu, kui kaardilugeja Michael Park hukkus Suurbritannia rallil juhtunud avariis.“

Neljanda koha sai küsitlusel 1995. a maailmameister Colin McRae, kolmandaks hinnati kaheksakordne ilmameister Sébastien Ogier, teiseks üheksakordne maailmameister Sébastien Loeb ja MM-sarja kõigi aegade parimaks või vägevaimaks (inglise keeles titlueeritaks hääletuse võitjat kui The greatest World Rally Championship driver of all-time – K.K.) niisiis Tänak, kelle (seni) ainus MM-tiitel pärineb 2019. aastast.

„Kahe Sébastieni domineerimise WRC-s katkestanud Ott Tänak on siin trumbid letti löönud. Üllatus? Võib-olla – aga see ei tähenda, et ta seda ei vääri,“ kirjutab DirtFish. „Viimased hooajad on Tänaku jaoks olnud keerulised, kuid 2022. aasta tõestas, et toorest kiirust ja võidutahet on tal ikka veel küllaga. 17 rallivõitu ja 2019. aasta maailmameistritiitel – Tänak tahab neid numbreid kindlasti suurendada. 2023. aastaks on ta naasnud M-Sporti ja võib kihla vedada, et Tänak annab endast kõik, et taas maailmameistriks tulla.“