Camilia Giorgi.

Foto: AP
Tennis
26. detsember 2022, 15:02

Itaalia tipptennisisti seostatakse vaktsiinipettusega (7)

Vicenza prokuratuur uurib võltsitud vaktsineerimistõendite kasutamist, kahtlusaluste seas on ka Itaalia tipptennisemängija Camilia Giorgi, kirjutas väljaanne La Repubblica üleeile.

Itaalia meedia teatel on Giorgi üksnes teeselnud Covid-19 vastu vaktsineerimist ja esitanud võltsitud koroonapassi. Nii on ta saanud vabalt reisida ning osaleda WTA turniiridel, kuigi vaktsineerimine on mängijatele kohustuslik.

30aastase sportlase pettusest kuulis üldsus jõululaupäeval ja see uudis pälvis tähelepanu kogu maailmas. Tänavu veebruaris alustas Vicenza prokuratuur juurdlust, mille käigus vahistati kolm arsti. Neid süüdisatakse erinevates kuritegudes: ametialases korruptsioonis, ebaeetilises käitumises ja omastamises.

Kurikuulsate tohtrite patsientide hulgas olid ka Giorgi ja Itaalia räpplaulja Madame. Mõlemaid süüdistatakse võltsitud dokumentide kasutamises.

Kui Itaalia muusikul oli seos Vincenza provintsiga ja üks arreteeritud doktor oli otseselt ka tema raviarst, siis tennisistil puuduvad selle piirkonnaga kindlad seosed. Sestap jätkatakse uurimist.

Mõned dokumendid on saadetud Itaalia tenniseföderatsiooni ja hiljemalt uue aasta alguses langetatakse otsus, kui karmilt sportlast seaduse eiramise eest karistatakse.

Giorgi oli mitu hooaega Itaalia esireket, kuid detsembris 2022 on ta maailma edetabelis 66. positsioonil ja oma riigi pingereas viies. Tema karjääri parim koht oli 26., mille ta saavutas oktoobris 2018.

Mullu augustis triumfeeris Giorgi Montreali Masters 1000 turniiril. 2018 jõudis ta Wimbledonis veerandfinaali. 2020. aastal mängis Giorgi Tallinnas FedCupil, kus kaotas Anett Kontaveidile.