MITU PÕLVKONDA SPORTI: perekond Varik saab nii suure pundiga kokku aastas kaks korda. Vasakult: Kalev Varik, Tiina Varik, Eve Varik, Elisabeth Varik, Märt Varik, Ott Varik, Johannes Pertelson, Mikk Varik, Indrek Varik, Aleksander Pertelson, Leonhard Pertelson, Uku-Joosep Varik, Lilli-Regina Varik, Tiiu Varik-Sau, Tauno Sau, Iti Marii Varik, Jaan-Paul Varik.

Foto: Aldo Luud
Spordivaria
28. detsember 2022, 21:40

Perekond Varik elab ja hingab spordi rütmis, päästab inimeste elusid ning on vürtsikalt humoorikad nagu itaallased

Mis on ühe eriti sportliku seltskonna saladus, kus trenni tegemist armastavad kõik põlvkonnad? Sellele teab vastust Viljandimaa perekond Varik, kuhu kuulub ka Eesti käsipallikoondise liige Ott Varik. Aga puudu pole ka lauatennise mängijatest, tuletõrjespordi harrastajatest, saalihokist ega disc golf'ist.

Varikud on pere, keda Eesti Olümpiakomitee tunnustas Viljandimaa 2022. aasta kõige sportlikuma perekonnana. Lõbusas tujus, vürtsika huumoriga ja jutukas seltskond võttis Õhtulehe ajakirjaniku ja fotograafi vastu esimesel jõulupühal oma lapsepõlvekodus Mõisakülas, Läti piiri ääres.

Õhtu tänaval asuvasse kollasesse maamajja oli 25. detsembril kogunenud umbes 20-liikmeline seltskond. Toad on jutuvadast, kilgetest ja sebimisest tulvil, ootusärevil inimeste vahel jooksevad kolm koera. Kindel on see, et siin majas juba igav ei hakka.

Mõisaküla on koht, kus pere saab pühade ajal alati kokku, ning siit on pärit ka spordipisik, millele andsid suuna isa Märt Varik (68) ja ema Eve Varik (65).

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99