Kahekordne Tour de Ski tšempion Johannes Hösflot Kläbo (keskel), Even Northug (vasakul) ja MK-sarja üldliider Paal Golberg said novembris Ruka etapil sprindis kolmikvõidu.

Foto: AFP/Scanpix
Talisport
28. detsember 2022, 22:02

Kas keegi saab Tour de Skil norralastele vastu? Teppan: loodan, et ka teised hakkavad teravamasse vormi jõudma (1)

Kui eelmisel korral võitis Tour de Ski Johannes Hösflot Kläbo ning 12 parima seas oli veel kuus tema kaasmaalast, siis tänavu tõotab Norra ülevõim kujuneda veelgi suuremaks. Käimasoleval hooajal pole MK-sarjas teistele erilist võimalust jäetud ning teatavasti ei lubata enam võistlema Vene sportlasi. Eesti suusatreener Vahur Teppan loodab, et MMi lähenedes koguvad siiski vormi ka teised koondised ning suudavad olla tuuril konkurentsivõimelised.

Tour de Ski algab seekord 31. detsembril ning lõppeb 8. jaanuaril ehk seitsme etapi vahel on kaks puhkepäeva. Kläbo läheb püüdma oma karjääri kolmandat üldvõitu, soosikute seas on ka MK-sarja üldliider Paal Golberg. Millised on üldse teiste koondiste murdmaasuusatajate võimalused? Teppani sõnul on norrakad ülitugeva riigisisese konkurentsi tõttu alati hooaja alguses heas vormis, ent ta avaldas lootust, et nüüdseks on ka teised paremas seisus.

„Norra on väga tugev, nagu oleme näinud varasematest MK-etappidest – ega teistel pole esikümnesse väga mahti olnud. Norrakad pidid hooaja alguses olema superhead, juba selleks, et riigisiseselt MK-le kvalifitseeruda ja võistlema pääseda. Mina loodan küll, et Kesk-Euroopa võistlused toovad mingil määral pöörde. [Federico] Pellegrino tegi Davosi sprindis Kläbo selja prügiseks, kuigi distantsil ei saanud keegi [Simen Hegstad] Krügerile vastu.“

Edasi lugemiseks: