VÄÄRT SAAK! Rauno Nurgeri karjääri esimene näppude vahele jäänud rõngas.

Foto: Rauno Nurgeri Instagram
Korvpall
29. detsember 2022, 12:30

VÄGILANE! Hispaanias korvirõnga maha tõmmanud Eesti koondise tsenter tekitas klubi juhtkonnale kõvasti peavalu (1)

Ega see vist ikka õige keskmängija pole, kes pole suutnud korvpallirõngast maha sikutada. On muidugi ka eriti võimsaid mürakarusid nagu näiteks Shaquille O’Neal, kes suudavad oma pealtpanekutega lõhkuda ära lausa tagalauad, ent alustuseks käib ka korvirõngas. Selle väga olulise klubiga on nüüd liitunud ka Eesti korvpallikoondise keskmängija Rauno Nurger.

Nurgeri meeskond San Sebastiani Gipuzkoa kogunes teisipäeva hommikul oma kodusaalis, et valmistuda õhtuseks Hispaania esiliiga kohtumiseks Almansa Afanioni vastu. Kui mehed saali jõudsid, alustati viskamisega ja peagi sai selgeks, et üks rõngas on justkui natuke ülespoole viltu. Appi tuli satsi kõige pikem mees ehk 2.08 meetrine Nurger.

„Tiimikaaslane ütles, et pane pealt ja tõmba rõngas paika tagasi, aga see murdus täiesti küljest ära,“ kirjeldas Nurger Õhtulehele ja tunnistas, et kahjuks seika video peale ei saadud. „Õnneks maandusin kenasti jalgele ja traumat sellega ei kaasnenud.“

Rõnga purunemine polnud Gipuzkoa jaoks tegelikult sugugi väike probleem, sest tegemist oli ikkagi mängusaaliga, kus oli vaja loetud tundide pärast ära pidada liigamäng. Veel enam – kui kodumeeskond võib ju leppida hommikul ka ühe korvi all viskamisega, siis võõrsilmeeskonnale on seda raskem maha müüa. „Sellega oli suur mure, kuna areenimeistrid on jõulupuhkusel ja siis pidi klubi juhtkond leiutama, kuidas uus korv üles saada, et vastased oma visketrenni tehtud saaks. Meie tegime selle tõttu ühe poole peal, aga kuidagi saadi vastaste jaoks ka ikka korv püsti.“

Õnneks lõppes kõik Gipuzkoa ja Nurgeri jaoks hästi, sest õhtul saadi Afanionist jagu seisuga 79 : 53. Nurgeri saldosse jäi 23 minutiga kümme punkti ja kolm lauapalli. Kokku on tänavu võidetud 14 kohtumisest kaheksa, mis annab 18 meeskonna konkurentsis kaheksanda koha.