Maik-Kalev Kotsar Reali vastu isiklikku punktiarvet ei avanud.

Foto: EPA/Scanpix
Korvpall
29. detsember 2022, 22:16

Hullus hoos jätkav Baskonia kerkis Euroliiga liidriks

Eesti korvpallikoondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Baskonia imeline mänguvorm sai jätku Euroliiga 16. voorus, kui kodusaalis alistati Madridi Real. Lüües kokku Hispaania kõrgliiga ja Euroliiga matšid, on Baskonia võitnud 11 kohtumist järjest.

Mängu sai pisut hoogsamalt käima Real, kes juhtis avaveerandi järel nelja punktiga 28 : 24. Ent teisel veerandil pani Baskonia Markus Howardi juhtimisel käima korraliku tulevärgi: veerandaeg võideti koguni 20 punktiga 35 : 15 ja nii mindi pikale puhkepausile kodumeeskonna eduseisul 59 : 43. Viis kaugviset tabanud Howardi arvel oli juba 21 punkti.

Real ei visanud siiski püssi põõsasse ja kolmanda veerandajaga vinnati end mängu tagasi, kui veerandaeg võideti omakorda 12 punktiga. Nii oli otsustavale perioodile vastu minnes Baskonia eduseis kahanenud nelja punkti peale 73 : 69.

Kohe neljanda veerandi alguses sai Real kahe punkti kaugusele, ent siis sopsas Baskonia poolt kolmese Rokas Giedraitis. Külalised said veel vahe miinus kolme ja miinus nelja peale, kuid Baskonia meestel olid Reali korvidele vastused varnast võtta ja nii kirjutati lõpuks tabelisse Euroliiga hooaja 11. võit tulemusega 92 : 86. Ühtlasi tõusis Baskonia sellega ka Euroliiga liidriks.

Howard oli lõpuks Baskonia edukaim 28 punktiga, Giedraitis lisas 21 silma. Reali parimana viskas Gabriel Deck 17 punkti, Walter Tavares sai kirja 15 punkti ja 12 lauapalli.

Kahest Baskonia eestlasest pääses Reali vastu väljakule Kotsar, seda peaaegu 17 minutiks. Punktiarvet ta selle ajaga ei avanud (kahesed 2/0), küll aga hankis kaks lauapalli, jagas kaks korvisöötu, tegi ühe vaheltlõike ja blokeeris ühe vastaste pealeviske.