Kaia Kanepi

Foto: AFP/Scanpix
Tennis
1. jaanuar 2023, 11:32

Kanepi alustas uut aastat raske võiduga Valgevene tennisisti üle (2)

Eesti teine tennisereket Kaia Kanepi (WTA 32.) alustas 2023. aastat võidukalt, alistades Austraalias Adelaide'is toimuval WTA turniiril avaringis valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitši (WTA 30.) tulemusega 4 : 6, 6 : 1, 6 : 4.

Avasett kulges võrdselt seisuni 3 : 3, siis õnnestus 28aastasel Valgevene tennisistil eestlanna serv murda. Oma pallingul oli ta kindel ning võitis seti 42 minutiga. Teises setis ei jätnud aga Kanepi vastasele mingit võimalust. Ta murdis Sasnovitši servi teises geimis ning seejärel uuesti kuuendas ning võitis punktidest 72% (26/36).

Otsustavas setis sai Kanepi kolmandas geimis taas hakkama servimurdega, kuid lubas kohe vastasel samaga vastata. Seisul 3 : 3 läks Eesti tennisist seitsmendat geimi 30 : 15 juhtima, jäi seejärel 30 : 40 taha, kuid teenis lõpuks siiski murdepalli, mille kohe ka realiseeris. Järgmise geimi võitis ta oma pallingul kindlalt ning asus 5 : 3 juhtima. Seti viimases geimis jäi Kanepi 15 : 40 taha ehk andis Sasnovitšile kaks murdepalli, ent võitis seejärel neli punkti järjest ja ühtlasi ka matši.

Kohtumine kestis kaks tundi ja neli minutit. Kanepi lõi kuus serviässa, Sasnovitš kolm. Eestlanna ei teinud ühtegi topelviga, vastane sai hakkama ühega. Punktidest võitis Kanepi kokku 54% (88/162).

Teises ringis ehk selle turniiri kaheksandikfinaalis läheb Kanepi vastamisi Vene tennisisti Jekaterina Aleksandrova (WTA 19.) ja tšehhitari Marketa Vondrousova (WTA 92.) vahelise matši võitjaga.

Adelaide'is lööb kaasa ka Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 17.), kellel on turniiril kuues asetus. Ta läheb avaringis vastamisi hiinlanna Qinwen Zhengiga (WTA 28.). Matš peaks Eesti aja järgi algama teisipäeva öösel kell 1. Varem nad omavahel kohtunud pole.

Kõrgeima paigutusega on Adelaide'is maailma teine reket Ons Jabeur.