Martina Navratilova.

Foto: AFP / SCANPIX
Tennis
2. jaanuar 2023, 21:38

Tenniseäss Navratiloval diagnoositi kaks erinevat vähki (2)

Tšehhi tennisekuulsus Martina Navratilova (66) sai hiljuti väga halva uudise: tal avastati kõri- ja rinnavähk.

„See topeltviga on tõsine, kuid siiski parandatav ja ma loodan soodsat lõpptulemust,“ ütles ta oma pressiteates. „See on mõnda aega väga ebameeldiv, kuid ma võitlen kogu hingest.“

Navratilova avaldas ühtlasi, et kõrivähk on esimeses staadiumis. Ta alustab ravi sel kuul ning prognoos olla hea. „Vähitüüp on HPV, mis allub ravile väga hästi. Martina märkas Fort Worthis toimunud WTA finaalturniiril oma kaelal suurenenud lümfisõlme. Kui see ei taandunud, lasi ta teha biopsia,“ kirjeldas teade, kuidas olukord arenes.

„Samal ajal leiti tema rinnast kahtlane tükike, mis hiljem diagnoositi kui vähk. See pole kõrivähiga mingit pistmist. Mõlemad vähid on varajases staadiumis.“

Navratilova, kes on 2010. aastal juba alistanud varajases staadiumis rinnavähi, pidanuks jaanuari teises pooles kajastama Tennis Channeli heaks Austraalia lahtiseid, kuid jätab selle reisi ära. Võimalik, et liitub stuudioga aeg-ajalt Zoomi vahendusel.

Tšehhitar on võitnud 59 suure slämmi tiitlit, neist 18 individuaalselt. Ta domineeris naiste tennist 1970ndate teises pooles ja 1980ndatel.