Anett Kontaveit.

Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
3. jaanuar 2023, 08:30

Anett Kontaveidi jaoks lõppes aasta esimene turniir juba avaringis (3)

Anett Kontaveidi (WTA 17.) jaoks algas uus tenniseaasta minoorsetes toonides, kui ta pidi Adelaide'i WTA 500 tenniseturniiri avaringis tunnistama 20aastase hiinlanna Qinwen Zhengi (WTA 28.) paremust.

Mullu WTA aasta uueks tulijaks nimetatud Zhang alustas mängu bravuurikalt. Avasetis murdis ta turniiril kuuendat asetust omanud eestlanna servigeimi kahel korral ja võitis seti 33 minutiga 6 : 1.

Teiseski setis oli Zhang esiti domineerivamaks pooleks ja haaras eduseisu 4 : 2, kuid Kontaveit võitles end siiski mängu tagasi. Otsustavatel hetkedel suutis omakorda tema murda kaks vastase servigeimi ning teise seti 6 : 4 enda kasuks kallutada.

Kolmandas setis hoidsid mõlemad oma servigeime – tõsi, seti alguses oli Zhangil sellega teatud raskusi ja tema seti teises servigeimis teenis Kontaveit ka murdepalli, mida siiski realiseerida ei suutnud – ja nii otsustati võitja saatus kiires lõppmängus.

Seal pääses Kontaveit juhtima 4 : 2 ja teenis seisul 7 : 6 (kuid vastase servil) ka matšpalli, kuid see jäi kasutamata. Kolm järgmist punkti läksid hoopis Zhangile ja nii kuulus talle ka kaks ja pool tundi kestnud kohtumise võit.

Mängu statistika oli üsna võrdne. Serviässasid lõi Zhang kuus, Kontaveit kolm, topeltvigu tegi hiinlanna vaid ühe, Kontaveit kaks. Esimese servi õnnestumise protsent oli Zhangil 60 ja ta võitis 77 protsenti esimesel servil mängitud punktidest, Kontaveidi vastavad numbrid olid 59 ja 72. Teiselt servilt võitis Zhang 50 ja Kontaveit 49 protsenti mängitud punktidest. Kontaveit teenis kaheksa murdepalli, millest Zhang päästis ära kuus, Zhangil tekkis murdevõimalus kuuel korral, millest Kontaveit päästis kolm. Kokku mängiti 197 punkti, millest Zhang võitis 104 ja Kontaveit 93.

Kui Kontaveit langes Adelaide'is välja, siis teine turniiril osalev eestlanna Kaia Kanepi pääses päev varem teise ringi. Seal on tema vastaseks Tšehhi tennisist Marketa Vondrousova (WTA 92), kes sai Eesti aja järgi läinud ööl kolmesetilise lahingu järel jagu maailma 19. reketist, Venemaa esindajast Jekaterina Aleksandrovast.