Janika Lõiv.

Foto: Erakogu
Jalgrattasport
4. jaanuar 2023, 13:26

Janika Lõiv sõlmis Hollandi profitiimiga kahe aasta pikkuse lepingu

Eesti parim naisrattur Janika Lõiv sõlmis kaheaastase lepingu Hollandi profitiimi KMC MTB Racing Teamiga. Pikaajaliseks eesmärgiks on 2024. aastal Prantsusmaal Pariisis toimuvad olümpiamängud.

„Läinud hooaja keskel tuli endisest klubist uudis, et tiim ja kogu struktuur jaotuvad kaheks eraldi üksuseks ehk tulevad uued sponsorid ja vahetub kogu tugipersonal. Seega otsustasin otsida alternatiive ning ringi vaadata, et milliseid variante veel on,“ rääkis Lõiv Eesti Jalgratturite Liidule.

„Hooaja lõpus tundsid minu vastu huvi päris mitu meeskonda, eeskätt just Hispaaniast ja Prantsusmaalt, aga lepingu otsustasin sõlmida Bart Brentjensi juhitava Hollandi tiimiga KMC MTB Racing Team. Olin Bartiga suhelnud juba mõned aastad tagasi ning nüüd oli asjade loogiline jätk, et jõudsime lepinguni,“ jätkas Lõiv. „Tiim on väga professionaalse ja pikaajaline organisatsioon. Lisaks on Bart ise olümpiavõitja ning tunneb sportlaste elu ning vajadusi läbi ja lõhki.

Mullu kandis klubi nime Brentjens Mountainbike Racing Team, kuid uue nimisponsori tulekuga jätkatakse KMC MTB Racing Teamina. Kui pikaajaliselt on fookuses Pariisis peetavad olümpiamängud, siis hooajasiseselt MK-etapid ja tiitlivõistlused.

„Janika on üks maailma paremaid maastikurattureid. Tema tulemused paranevad aasta-aastalt ning mullu oli ta Andorras lähedal MK-pjedestaalile. Ma olen kindel, et järgmise kahe aasta jooksul jõuab ta sinna ja ootan põnevusega meie koostööd,“ ütles meeskonna mänedžer ja esimene XCO olümpiavõitja Bart Brentjens.