Johannes Høsflot Klæbo.

Foto: AP
Talisport
4. jaanuar 2023, 14:38

Klæbo kägistas rivaalid lõpuspurdiga, Himma lõpetas 54. kohal (3)

Saksamaal jätkunud Tour de Ski neljandal etapil võitis meeste 20 km vabatehnikas jälitussõidu norralane Johannes Høsflot Klæbo, kes jätkab ka üldliidrina.

Rivaalid püüdsid Oberstdorfis paarikümnesekundise eduga rajale pääsenud Klæbo üsna kiirelt kinni, kuid lõpus kasutas suursoosik oma trumpi ehk kiirust ja maitses taas võidurõõmu.

Klæbo edestas kaasmaalast Sindre Skari 1,8 ja itaallast Federico Pellegrinot 2,1 sekundiga. Esikaheksasse mahtusid veel rootslane Calle Halfvarsson (+2,9), norralased Sjur Röthe (+3,4) ja Paal Golberg (+3,5), rootslane William Poromaa (+4,0) ja norralane Simen Hegstad Krüger (+4,0). Esitosinasse mahtus koguni üheksa norralast.

Tänavu Tour de Skil kõik etapid võitnud Klæbo on karjääri vältel triumfeerinud viieteistkümnel osavõistlusel ning nüüd on ta tuuril kõigi aegade edukaima suusataja. Norralannal Therese Johaugil ja poolataril Justyna Kowalczykul on üks võit vähem, meeste arvestuses on teisel kohal paikneval norralasel Petter Northugil 13 esikohta.

Kokkuvõttes edestab 26aastane Klæbo teisena jätkavat Pellegrinot 12 sekundiga. Kolmandal kohal olev Golberg jääb maha 14 sekundiga.

Martin Himma sai täna 54. koha, kaotades võitjale kahe minuti ja 22,4 sekundiga. Kokkuvõttes on ta 58. positsioonil (+5.28). „Jumala hea sõit ja tunne. Viimasel ringil tekkisid sellised krambid, et ei saa lihtsalt jalga tõsta. Olin veel kolm kilomeetrit enne lõppu 38. kohal,“ kirjutas Himma Instagramis.

Tour de Ski jätkub ülehomme Itaalias Val di Fiemmes. Reedel on kavas klassikasprint, laupäeval klassikatehnikas ühisstardist sõit ja pühapäeval vabatehnikas ühisstardist sõit.