Foto: ÕL kollaaž
Eesti uudised
4. jaanuar 2023, 20:00

Savisaar viimases tülihoos Evelyn Sepale: kurat, sina, vana poliitik, panid mind kahvlisse!

„EDGAR, JA NAISTE LEMMIK? MINU JAOKS ARUSAAMATU!“ Savisaare saatuslike naiste meenutused – kas hurmur või mitte?

„Edgar oli esimene, kes teadlikult naisi juhtivatele kohtadele meelitas ja nomineeris,” meenutas Euroopa Parlamendi saadik Yana Toom oma järelehüüdes Edgar Savisaarele. Eesti lähiajaloos pole teist juhtivpoliitikut, kes oleks end ümbritsenud sedavõrd paljude kaunite naistega. Õhtuleht palus Savisaare muusadel meenutada, mis oli Savisaare karisma võti.

„Minu esimene kohtumine Edgar Savisaarega oli küllalt lõbus,“ meenutab Evelyn Sepp. „1996.aasta augustis, olin asunud just riigikogu fraktsiooni juurde tööle, käis nn kilusõda, ja küllap selle tuules ka mingit laadi valitsuse paadikõigutamine. Ühel päeval tuiskas fraktsiooni tuppa Savisaar ja päris, et noh, tüdrukud, mis ministrikohta teie siis tahate. Poetasin suunurgast tögamisi, et kui juba pakkumiseks läheks, siis palun peaministri oma.

Sellest asja muidugi ei saanud. Aja möödudes olin ma see-eest juba ise küllalt lähedal protsessidele, mis aastaid hiljem edukamalt lõppesid. Nendesse aastatesse jääb palju kõva tööd, lugupidamist, võitlust oma koha eest päikese all ja palju muud – perekondlikke sündmusi, jaanipäevajärgseid hommikuid Hundisilmal, kus juba hommikusöögi kõrvale tööjuttu aeti. Oli põnevust ja väljakutseid ning palju õppetunde kogu eluks.

Meie viimane kohtumine toimus hoopis teises tonaalsuses.

Edasi lugemiseks: