Kerr Kriisa (vasakul) teab, et hea kohtunik vajab ka teravat nägemist. Leedukas Azuolas Tubelis tema kõrval vaid muheleb.

Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
6. jaanuar 2023, 10:38

Henri Veesaar tunnistas, et Kerr Kriisa on tema vastu karmim kui teised meeskonnakaaslased

Kerr Kriisa ja Henri Veesaare koduülikool Arizona teenis läinud ööl USA üliõpilasliigas kaheksanda järjestikuse võidu, kui kodusaalis alistati Washington Huskiesi meeskond 70 : 67. Arizona Wildcatsi mängueelsel treeningul oli aga kohal üks Arizona Daily Stari ajakirjanik, kes sai jälile Kriisa võimalikule tulevikuametile.

Nimelt lõpevad Arizona Wildactsi treeningud tihti korvialuse mänguga, kus teineteisega võtavad mõõtu tiimi varumängijad. Põhimehed saavad sel ajal puhkust, välja arvatud Kriisa: nimelt paneb tema siis vile suhu ja täidab kohtuniku rolli!

„Ma arvan, et me avastasime siit midagi,“ kõlasid Wildcatsi peatreeneri Tommy Lloydi kommentaarid Kriisa vilistamisoskuse kohta. „Minu arvates on tal pikas perspektiivis kohtunikuna täiesti potentsiaali!“

Ajakirjaniku hinnangul näitas Kriisa kehakeel, et ta nautis oma rolli õigusemõistjana tõepoolest väga, ning väljakul rassinud Veesaar andis kaasmaalase vilemehe oskustele hindeks tubli „B+“.

„Ma ei tea, pean video üle vaatama ja siis saan tema sooritust hinnata,“ vastas Lloyd naeru pugistades, kui talt Veesaare antud hinde kohta küsiti. „Aga enesekindlusest tal vile suus puudust pole, kindlasti.“

Veesaar lisas oma hinde kommentaarks, et Kriisa tegi päris häid otsuseid, kusjuures tema kinnitusel ei saanud ta kohtunikult mingit allahindlust, kuigi mõlemad on eestlased. Tegelikult võib see fakt hoopis vastupidiselt toimida, nentis Veesaar.

„Ta on minuga kindlasti karmim kui teised meeskonnakaaslased, kuid ma armastan teda,“ lausus Veesaar. „Tal on ka põhjust minu vastu karmim olla, sest ta tunneb mind paremini kui keegi teine.“

Kohtumises Washingtoni tiimi vastu toimetas Kriisa mõistagi taas Wildcatsi mängujuhina. Ta sai mänguaega lausa 37 minutit, mille jooksul viskas üheksa punkti (kolmesed 3/8), hankis kaks lauapalli ja andis neli korvisöötu. Veesaar sai mängida seitsme minutit, mille jooksul viskas kaks punkti (kahesed 1/1), hankis kaks lauapalli, andis ühe korvisöödu ja blokeeris ühe vastaste pealeviske.

Arizonal on tabelis 14 võitu ja 1 kaotus, millega ollakse Pacific-12 divisjonis liidrikohal. Eesti aja järgi juba uuel keskööl on neil kavas järgmine kohtumine, kui võõrustatakse teist Washingtoni tiimi Washington State'i, kel tabelis kuus võitu ja kümme kaotust.