NAGU IKKA: Johannes Høsflot Klæbo (paremal) jättis Tour de Skil Calle Halfvarssoni ja muud mehed selja taha.

Foto: AFP/Scanpix
Talisport
6. jaanuar 2023, 15:28

Klæbo ei jätnud ka klassikasprindis ülejäänutele sõnaõigust ning kordas järjekordset rekordit

Tour de Ski viies etapp, Val di Fiemme klassikasprint, lõppes nagu neli esimest osavõistlustki Norra ässa Johannes Høsflot Klæbo võiduga.

Klæbo oli mees teiselt planeedilt juba kvalifikatsioonis, kus ta edestas teise aja saanud rootslast Calle Halfvarssoni 2,94 ja kolmanda aja välja sõitnud ameeriklast Ben Ogdeni 3,38 sekundiga. Ainus Tour de Skid jätkav Eesti suusataja Martin Himma kaotas Klæbole 11,24 sekundiga ja sai 33. koha ehk veerandfinaali ei pääsenud. Selleks tulnuks sõita 0,56 sekundit kiiremini.

Klæbo jätkas võimutsemist ka veerandfinaalis, poolfinaalis ja finaalis, kui võitis need kõik. Finaalsõidus järgnesid talle Halfvarsson (+0,26) ja itaallane Simone Mocellini (+0,94). Triumf Val di Fiemmes oli Klæbo jaoks juba 16. etapivõiduks Tour de Skil.

Lisaks oli see tema viies järjestikune tuuri etapivõit. Sellest enamat pole suutnud keegi, samaga on meestest saanud hakkama venelased Sergei Ustjugov (2016-17) ning Aleksandr Bolšunov (2021), naistest Marit Björgen (2015).

Meeste üldseis viie etapi järel (FIS; kliki pildil):

Naistest noppisid kolmikvõidu norralannad. Võidu võttis Lotta Udnes Weng, teise koha sai Tiril Udnes Weng (+0,35) ja kolmandana ületas finaalis finišijoone Mathilde Myhrvold (+0,67).

Naiste üldseis viie etapi järel: