Nikola Mirotici mängu lisaajale viinud kaugvise poleks tegelikult tohtinud lugeda.

Foto: SIPA/Scanpix
Korvpall
7. jaanuar 2023, 00:16

Euroliiga kohtumist vilistanud Eesti tippkohtunik sai neljamängulise keelu

30. detsembril Crvena Zvezda ja FC Barcelona vahelist korvpalli Euroliiga kohtumist vilistanud Aare Halliko sai matšis hakkama prohmakaga, mistõttu määrati talle neljamänguline vilistamiskeeld.

Nimelt ei märganud eestlasest kohtunik neljanda veerandaja lõpusekunditel, et Nikola Mirotic, kes saatis kolmesega mängu lisaaajale, oli eelnevalt astunud küljejoonele. Seega poleks tema kaugvise tohtinud lugeda. Lisaajal oli Barcelona Serbia klubist üle ning võttis võidu skooriga 99 : 94.

Euroliiga esitas hiljem avalduse, kus tunnistati, et olukorras eksiti. „Kui neljandal veerandajal jäi 8,2 sekundit lõpuni, mängiti pall FC Barcelona mängijale Corey Higginsile, kes triblas ning söötis selle edasi Nikola Miroticile. Pärast palli püüdmist astus Mirotic küljejoonele, misjärel pidanuks palli minema Crvena Zvezda meeskonnale, kui mängukellal oli jäänud 3,3 sekundit.

Mirotic ise oli seda kuuldes väga üllatunud. „Päriselt? Ma ei teadnud seda. Näete, millised on kohtunikud. Kuidas nad seda ei vilistanud? Ausalt öeldes olen šokis,“ kritiseeris Montenegrost pärit staarmängija pärast mängu kohtunikke. „Selliseid asju ei tohiks juhtuda, kui arvestada, et meil on nii palju kaameraid ja erinevaid tehnoloogiaid sellisteks olukordadeks. Ma ei kahtle selles, mida räägitakse. Usun, et astusin joonele, aga ma ei teadnud seda kuni praeguseni,“ jätkas Mirotic.

Mozzart Sporti andmetel määrati Hallikole neljamänguline vilistamiskeeld. Samas on portaalis ekslikult kirjas, et ta on Soome, mitte Eesti kohtunik.