Facundo Campazzo hullutab rahvast Serbia liigas, aga ei saa seda teha Euroliigas.

Foto: Twitter / Belgradi Crvena Zvezda
Korvpall
7. jaanuar 2023, 12:15

TRALL NBAST TULNUD STAARI ÜMBER! Reegleid rikkunud klubi asetab end ohvri rolli

Kuigi Belgradi Crvena zvezda on saanud viimasel ajal Euroliigas häid skalpe ja võitleb pääsu eest play-off'i, siis pole klubis kaugeltki kõik hästi. Juba mitu nädalat on meeskonna juures olnud Euroliiga staar Facundo Campazzo, kes esindab neid Serbia liigas, aga Euroliiga ei luba tal veel platsile joosta.

Crvena zvezda on Euroliigal juba pikemalt pinnuks silmas, sest klubi on korduvalt rikkunud finantsilise stabiilsuse ja ausa mängu reegleid. Lõpuks määrati neile karistuseks 25 000 euro suurune trahv ja keeld registreerida uusi mängijaid enne märtsikuud. See tähendab, et Campazzot ei näe väljakul ka järgmises kaheksas kohtumises.

Belgradi klubi, kes on oma reegliterikkumisega ise asja nii kaugele viinud, on end aga asetanud kannatajarolli. Campazzo meeskonnakaaslased kandsid reedel soojendusel enne matši Valencia vastu särke, kuhu oli peale kirjutatud „Free Facu“ ehk „Vabastage Facu“.

Mängija ise teatas Twitteris, et on lihtsalt kurb. „See seis on nii väsitav ja kurb. Ma lihtsalt palun, et te lubaksite mul mängida,“ sõnas ta ja märkis säutsus ka Euroliiga ära.

„See on kõigile halb, et Campazzo ei mängi,“ rääkis pressikonverentsil meeskonna peatreener Duško Ivanovic. „Mitte ainult Zvezda jaoks, vaid ka kõigi Euroliiga jälgijate jaoks. Inimesed tahavad näha parimaid mängijaid, aga meie peame võitlema ilma temata. See on keeruline, aga peame hakkama saama.“

Sõna võttis ka Campazzo agentuur Octagon, kes esindab muuhulgas ka maailma parimate hulka kuuluvat Stephen Curryt ja ka meie oma Matthias Tassi. „Eelkõige karistab Euroliiga Facundo Campazzot ennast, sest tema ei saa mängida ja seeläbi pole Euroliiga fännidel ühele tippmängijale võimalik kaasa elada. Meie tagasihoidliku arvamuse kohaselt oleks pidanud karistus olema seotud rohkem rikkumisega, mitte tegema liiga meie mängu kõige pühamale objektile ehk mängijale.“