Endine Pärnu Sadama ja praegune BC Kalev/Cramo peatreener Heiko Rannula.

Foto: Martin Ahven
Korvpall
7. jaanuar 2023, 20:18

Kalev/Cramo murdis Rannula endised hoolealused viimase veerandajaga

Korvpalli Eesti-Läti liigas läksid sel hooajal esimest korda vastamisi BC Kalev/Cramo ja Pärnu Sadam. Intriigi oli mängu eel õhus üksjagu, sest juhendas ju praegune Kalev/Cramo peatreener Heiko Rannula mullu pärnakad Eesti meistriks, kusjuures poolfinaalseerias alistati just nimelt Kalev/Cramo.

Kohtumise esimesed kolm veerandaega möödusid tasavägises heitluses. Avapoolaja järel oli kodusaalis mänginud Kalev/Cramo kolme punktiga ees 37 : 34 ning viimasele veerandile minnes juhtisid väljakuperemehed 60 : 58 – kusjuures see edu saadi sisse tänu Artur Konontšuki kolmanda mänguperioodi viimase sekundi tabavale kolmesele.

Viimast veerandit alustas Kalev/Cramo 7 : 0 vahespurdiga ning pärnakaid endale enam ohtlikult lähedale ei lubatudki. Lõplikult said asjad selgeks poolteist minutit enne normaalaja lõppu, kui Henri Wade-Chatman tabas kolmese ja viis kodumeeskonna 11 punktiga ette. Lõpuks olid Kalev/Cramo võidunumbrid 81 : 70.

Võitjate resultatiivsemad olid Oleksandr Kovliar 16, Wesley Van Beck 15 ja Hugo Toom 14 punktiga. Pärnakate parimatena viskasid Mihkel Kirves 18 ja Robert Valge 16 punkti.

Toom tõdes kohtumise järel Delfi TV otseülekandes intervjuus, et kuna meeskond rassis jõulude ja aastavahetuse järel jooksutrenni teha, lisaks oli neil lõppeval nädalal selja taga juba kaks järjestikustel päevadel toimunud mängu, siis see tamp oli veel jalgades ja füüsiliselt pole Kalev/Cramo mehed seal, kus tahaks olla.

„Aga kõik need tehtud trennid on play-off'i nimel, praegu tuleb need võidud lihtsalt ära võtta,“ nentis Toom ja sedastas samas, et ega lihtsamaks meeskonnal ei lähe, sest jaanuaris tuleb pidada veel kaheksa kohtumist.

Kirves kahetses Delfi TV otseülekandes intervjuus, et kuigi esimesel kolmel veerandajal olid pärnakad korralikult mängus sees, siis enda lolluste pealt lubati vastastel saada lihtsaid korve. „Esimesel poolajal said nad 12 ründelauda ja palju kordusviskeid,“ tõi Kirves välja. „Meil rotatsioon on ka nagu on, lisaks sai Ivo Van Tamm kiirelt kolm viga ja ülejäänud pikkade minutid kasvasid veelgi.“

Nii pidi ta tunnistama, et lõpuks jäi lihtsalt jõust puudu.

„Kuskilt maalt tulevad mingid piirid ette. Nemad said kogu aeg teha vahetusi ja normaalset tempot hoida, kuigi neil oli see sel nädalal kolmandaks mänguks. Aga lõpuks väsisime ära,“ tõdes Kirves, kes kerkis selle mänguga ka Pärnu meeskonna kõigi aegade resultaiivseimaks mängumeheks.

Rapla Avis Utiltas heitles samal ajal Lätis BK Ogrega ja pidi vastu võtma 75 : 92 kaotuse. Mängu saatus otsustati kolmandal veerandajal, mille Rapla kaotas 9 : 32. Rapla resultatiivseimana viskas Kendall Stephens 19 punkti.

Eesti-Läti liigat juhib BC Prometei, kel tabelis 17 võitu ja 1 kaotus. Teine on Riia VEF 15 võidu ja 3 kaotusega ning kolmas BC Kalev/Cramo 11 võidu ja 3 kaotusega. 10 võitu ja 8 kaotust kogunud Rapla on 16 meeskonna konkurentsis 8. ning 7 võitu ja 8 kaotust teeninud Pärnu 9. kohal.