Kaia Kanepi.

Foto: AFP/Scanpix
Tennis
8. jaanuar 2023, 08:24

KAHJU! Kanepi jäi tasavägise lahingu järel alla Rumeenia kolmandale reketile (2)

Eesti teine tennisereket Kaia Kanepi (WTA 32.) jäi Austraalias Adelaide'is toimuval WTA 500 kategooria turniiril kvalifikatsioonis tasavägise matši järel alla rumeenlannale Sorana Cirsteale (WTA 45.).

Kaotus tuli vastu võtta skooriga 2 : 6, 6 : 4, 5 : 7. Avasetis murdis Rumeenia kolmas reket teises geimis eestlanna servi ning hoidis järgmises oma pallingut, minnes 3 : 0 ette. Kaheksandas geimis õnnestus tal taas hakkama saada servimurdega ning ühtlasi võita sett 36 minutiga. Teine sett võrdselt tasavägiselt seisuni 4 : 4, siis õnnestus Kanepil pika geimi järel 32aastase Cirstea serv murda, kasutades ära oma viienda murdepalli. Järgmises geimis läks Eesti tennisist 40 : 30 juhtima ning realiseeris oma esimese settpalli.

Kolmandat setti alustas Kanepi suurepäraselt, alustuseks tegi ta servimurde, seejärel läks 2 : 0 juhtima. Cirsteal õnnestus aga peagi viigiseisuni jõuda. Seitsmendas geimis murdis eestlanna taas vastase servi, ta võitis oma pallingul ka kaheksanda ning läks 5 : 3 ette. Paraku oli järgmistes geimides rumeenlanna parem, Kanepi ei jõudnud ühegi matšpallini ning pidi lõpuks kaks tundi ja üheksa minutit väldanud lahingu järel leppima kaotusega.

Kanepi lõi kolm serviässa ja tegi kuus topeltviga. Matšis võitis ta punktidest 46% (83/179). Cirsteal läks statistikasse kirja neli ässa ja kaks topeltviga.

Adelaide'i turniiril lööb kaasa ka Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 17.), kes alustab mängimist põhiturniirilt. Avaringi vastaseks on hispaanlanna Paula Badosa (WTA 13.).

16. jaanuaril algavate Austraalia lahtiste meistrivõistluste põhitabelite loosimine toimub uue nädala neljapäeval.