William Poromaa.

Foto: AP/Scanpix
Talisport
8. jaanuar 2023, 14:08

Karmi karistuse saanud Rootsi suusataja jääb ilma suurest rahasummast: kaotasin aru

Tour de Ski neljanda etapi järel veel seitsmendat kohta hoidnud Rootsi suusatajal William Poromaal oli reedeses klassikasprindis hea võimalus veel mõnest konkurendist mööduda. Ent kohtunikud andsid talle seal kaks kollast kaarti – esimese uisusammude tegemise ja teise Prantslase Jules Chappaz' suuskadele astumise eest – ja kolmeminutilise ja karistuse. 22aastane rootslane langes 35. positsioonile. Seega kadus tal igasugune lootus jätkata võitlemist kõrgete kohtade ja kopsaka auhinnaraha nimel.

Kui paljude Poromaa kaasvõistlejate, endiste suusatajate ja asjatundjate hinnangul oli talle määratud karistus karm, siis enne sprinti üldarvestuses 70. kohta hoidnud Chappaz oli pärast reedest sõitu maruvihane ning jäi ilmselt kohtunike otsusega rahule. „Ta lõhkus mu suusad. Ma ei saanud midagi teha,“ kurtis prantslane Norra rahvusringhäälingule NRK. „Ma ei taha temaga rääkida. Tahan lihtsalt, et ta saaks disklahvi ja viimase koha.“

Eile 15 km ühisstardist klassikasõidus tugeva soorituse teinud ja kuuenda koha saanud Poromaa tegi küll ka üldarvestuses tubli tõusu, kuid suurest auhinnarahast tuleb tal igal juhul suu puhtaks pühkida. Viimasele etapile startis ta 26. kohal.

Edasi lugemiseks: