Kaia Kanepi Adelaide'is.

Foto: AFP / SCANPIX
Tennis
10. jaanuar 2023, 14:46

KAHJU: Kanepi ja Kontaveidi korduslahing jääb tulemata (8)

Anett Kontaveidi ja Kaia Kanepi korduslahing jääb Adelaide’is siiski nägemata, sest sealse WTA 500 kategooria tenniseturniiri teise ringi pääses vaid Kanepi.

Õnneliku kaotajana põhitabelisse pääsenud Kanepi (WTA 32.) alistas avaringis kohaliku naise Storm Hunteri (WTA 227.) tulemusega 6 : 2, 6 : 2.

Avasetis oli Hunteri üks ainsaid helgeid hetki esimene geim, kus ta suutis oma servi hoida nii, et Kanepi teenis vaid punkti. Seejärel sai eestlanna oma mängu nii hästi käima, et võitis viis geimi järjest. See, et Hunter suutis korra veel oma servi hoida, oli Kanepi vaatest pigem iluviga. Kokkuvõttes kindel 6 : 2 setivõit.

Teise seti alguses suutis Hunter paremini oma servi hoida, ent viiendas geimis suutis Kanepi murde ära võtta ega loovutanud enam vastasele geimigi. 6 : 2, 6 : 2.

Kanepi lõi mängu jooksul kolm serviässa ja tegi neli topeltviga, Hunteri vastavad näitajad olid null ja kolm. Kanepi esimene serv õnnestus 57% juhtudes, Hunteril 65%. Suur erinevus torkab silma teisest servist võidetud punktides: Kanepil 65% (15/23), Hunteril 39% (7/18). Kusjuures austraallanna ei jõudnud ühegi murdepallini.

Eesti spordisõprade unistus Kontaveidi ja Kanepi kordusetendusest elas sel hetkel veel täie hooga, kuid kustus tunnike hiljem. Hispaanlanna Paula Badosa (WTA 11.) tegi Kontaveidile pähe tulemusega 6 : 4, 6 : 3.

Avaseti kaotamiseks piisas Kontaveidile ühest suuremast libastumisest. Badosa võttis talt teise servigeimi, hoidis enda omi ja võitis seti 6 : 4. Kontaveit ei jõudnud ühegi murdepallini, kuid oli lähedal ka teise järjestikuse pallingugeimi kaotamisele. Keeruline on muidugi võita ka, kui vastane lajatab viis serviässa ja kallutab nii esimeselt kui ka teiselt servil enda kasuks kõik punktid peale ühe.

Teine sett algas nukralt, sest Badosa sai kohe murde kätte ning võitis järgnenud servigeimi nulliga. Aga see polnud veel lõplik minek. Vastupidi, Kontaveit kosus ja läks omakorda 3 : 2 juhtima (murded viigis). Kusjuures eestlannal oli ka kuuendas geimis kasutada murdepall, aga Badosa suutis selle päästa ja ega ta rohkem Kontaveidile mänguliselt ülearu võimalust andnudki. Teine sett 6 : 3 ja matš 2 : 0 hispaanlannale.

Teises setis Badosa enam statistiliselt nii vingelt ei paugutanud. Näiteks serviässasid ta ei löönudki, küll aga tegi ühe topeltvea. Kontaveitki jäi selles vallas ühega miinusesse, sest tegi kolme ässa kõrvale neli topeltviga. Kõige rohkem oli eestlanna hädas teiselt servilt punktide võitmisega, mis õnnestus vaid kaks korda 14st ning terve matši peale kuus korda 22st.

Tuleb tõdeda, et Kontaveidi soojendus järgmisel esmaspäeval algavateks Austraalia lahtisteks ei läinud eriti hästi, sest ta kaotas ka eelmisel nädalal Adelaide'is toimunud turniiril avaringis. Seega võidurõõmu polegi ta aastal 2023 veel tundnud.

Kanepit ootab nüüd Badosa. „Kaia on väga tugev vastane,“ ütles hispaanlanna Kontaveidi alistamise järel väljakuintervjuus. „Ta on tippude vastu alati hea, nii et ootan rasket matši. Oleme kunagi ammu mänginud, tean, et tal on võimsad löögid. Püüan jälle hästi servida.“

Portaali Flashscore.com andmetel algab Kanepi ja Badosa vaheline matš kolmapäeval Eesti aja järgi hommikul kell 7.30.