Joao Felix

Foto: Twitter / Chelsea FC
Jalgpall
11. jaanuar 2023, 15:21

Uue omaniku saanud Chelsea jätkab tuulutamist: Atletico Madridist toodi Portugali äss

Londoni Chelsea senine hooaeg on olnud täielik pettumus. Kirsina tordil saadi viimases kohtumises Inglismaa karikavõistluste raames Manchester Citylt lüüa lausa seisuga 0 : 4. Samal ajal tehakse aga usinalt tööd üleminekuturul.

Suvel Ameerika Ühendriikidest uued omanikud saanud Chelsea teeb mõnes mõttes teist sarnast üleminekuakent järjest - juba suvel laristati üle veerand miljoni euro ning enda ridadesse toodi kümmekond uut mängijat, nüüd on nädalaga teele pandud üle 60 miljoni euro ja palgatud on neli väärt mängijat.

Viimaseks pusletükiks oli Portugali koondise ja Atletico Madridi 23aastane täht Joao Felix, kelle eest raha välja ei käidud, vaid toodi pooleks hooajaks laenule. Enne seda lõi ründaja uuesti käed Atleticoga, kellega sõlmis lepingu 2027. aastani. „Chelsea on üks maailma suurematest meeskondadest ja loodan, et saan neil aidata täita oma eesmärgid. Ma olen väga-väga õnnelik, et saan siin olla ja Stamford Bridge'il mängida,“ sõnas ta pressiteate vahendusel.

Eesmärkide täitmisega on seni nagu on, sest kodustest karikasarjadest ollakse väljas, Inglismaa liigas kümnendal kohal ja meistrite liiga kaheksandikfinaalis kohtutakse Dortmundi Borussiaga.

Enne Felixit soetas Chelsea endale eelmisel nädalal 12,5 miljoni euro eest Vasco da Gamalt 18aastase poolkaitsja Andrey Santose, 40 miljoni eest Monacost 21aastase kaitsja Benoit Badiashile ning Moldest 10 miljoni euro eest 20aastase Elevandiluuranniku ründaja David Datro Fofana. Uudiskünnis ületati ka sellega, et Badiashilega sõlmiti leping lausa seitsmeks ja pooleks hooajaks. Reeglina loetakse jalgpallimaailmas pikaks juba viieaastaseid lepinguid.