Murdmaasuusatamise Eesti meistrivõistluste klassikasprint Otepääl. Meestest võitis Marko Kilp (nr 1) ja naistest Aveli Uustalu (nr 1).

Foto: Aldo Luud
Talisport
14. jaanuar 2023, 17:29

Endine tipplaskesuusataja Kalev Ermits võistles viimati klassikasuusaga aastal 2006!

GALERII | Jõulude paiku kõhuviirusega võidelnud Kilp näitas klassikasprindis võimu, Uustalu pääses ehmatusega (1)

Kuigi maad on võtnud suur sula, jagati täna Tehvandi staadionil Eesti meistritiitleid murdmaasuusatamise klassikasprindis. Meestest näitas võimu Marko Kilp (29), naistest sai kulla kaela Aveli Uustalu (23), kes alistas ülipingelises duellis 43aastase Tatjana Mannima.

Nagu kohalikul tšempionaadil (viimastel aastatel) kombeks, on favoriitide ülesanne läbida eelsõit ning veerand- ja poolfinaalid maksimaalselt ökonoomselt. Õige andmine algab medalisõidus.

Meeste finaali koosseis – Kilp, Henri Roos, Martin Himma, Karl Sebastian Dremljuga, Anders Veerpalu ja Kalev Ermits – tõotas ägedat lahingut, kuid reaalsuses olid jõuvahekorrad üpris ilmsed. Kilp juhtis algusest lõpuni, Roos oli turvaliselt teine ning Himma sama kindlalt kolmas. Paarisajameetrise finišisirge ainus pingeline duell käis 5.-6. koha peale, Veerpalu möödus Ermitsast.

„Vaatasin selja taha alles siis, kui pikk lõpusirge algas,“ ütles Kilp Õhtulehele. „Martinile ja Roosile karjuti küll, aga ma täpselt ei teadnud, kui kaugel nad minust on. Esimese reaalse info sain pika stardisirge alguses.“

Edasi lugemiseks: